В машинната зала на Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ с

...
В машинната зала на Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ с
Коментари Харесай

Във Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ завърши бетонирането на основата на турбоагрегата

В машинната зала на Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ с общоприет реализатор Групата компании ASE бяха изпълнени дейностите по бетониране на фундамента на турбоагрегата.

Завършването на процеса е един от крайните стадии на строителните работи в постройката на турбината и разрешава на експертите да разпрострат пълномащабните действия по монтажа на турбогенератора на енергоблока. 

Процесът на изтичане на бетона стартира на 29 юли 2017 година По метода на непрекъснатото бетониране на равнище +16,0 в постройката на турбината бяха излети 1400 кубически метра бетон.

„ Своевременното довеждане докрай на монтажа на основата на турбоагрегата свидетелства за осъществяването на отговорностите на генералния реализатор на строителството “, означи Виталий Медяков, вицепрезидент на ASE и шеф на плана за създаване на Беларуската АЕЦ.

„ В сходство с графика на построяването, ние започваме подготвителния стадий за началото на монтажа на главното софтуерно съоръжение на машинната зала “, сподели още Медяков.

Беларуската АЕЦ е с два реактора ВВЕР-1200 с обща мощ 2400 мегавата и се построява по съветски план в Островец. За първата беларуска АЕЦ бе определен съветският план с ВВЕР-1200 от потомство „ 3 плюс “, който изцяло подхожда на интернационалните правила и рекомендации за сигурност на МААЕ. Днес аналогични планове се осъществят в Русия в Нововоронежката АЕЦ 2 и Ленинградската АЕЦ 2. Първи енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 към този момент бе предаден в промишлена употреба.

През 2017 година новият съветски енергоблок на Нововоронежката АЕЦ 2 бе отличен измежду трите най-хубави АЕЦ в света съгласно американското интернационално издание POWER. В началото на 2017 година бе стартиран реакторът на Ленинградската АЕЦ 2, като в дейната му зона бе заредена първата от 163 топлоотделящи сборки със свежо нуклеарно гориво.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР