В Масачузетския технологичен институт показаха роботизирани устройства във вид на

...
В Масачузетския технологичен институт показаха роботизирани устройства във вид на
Коментари Харесай

Шокиращо: Учени показаха роботи с колективен разум ВИДЕО

В Масачузетския софтуерен институт демонстрираха роботизирани устройства във тип на кубове, които работят на правилото на груповия разсъдък.

По данни на разработчиците, всяко от устройствата може да се придвижва независимо и без значение, само че дейностите им се подчиняват на един логаритъм.

Във вътрешността на всеки един от "робокубовете " има малко махово колело, което се върти със скорост от 20 000 оборота в минута и разрешава на устройството да се придвижва, въртейки се към оста си и подскачайки.

Освен това, в устройството са инсталирани магнити, с чиято помощ мини-роботите се закрепят един към различен. Устройствата са снабдени и с баркодове, с цел да може да разпознават своите "събратя ".

Отбелязва се, че кубчетата може да следват и източници на светлина.



По този метод те могат по бърз метод да се събират в разнообразни структури, след което още веднъж да се разединяват и да се реалокират на друго място.

Създателите съпоставиха творението си с пчелен рояк или мравуняк.

Според тях, концепцията им може да се употребява за изключително създаване на мостове или стълби, с цел да се избавят хора при изключителни обстановки.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР