В Мароко откриха останките на най-стария стегозавър в света. Останките

...
В Мароко откриха останките на най-стария стегозавър в света. Останките
Коментари Харесай

Откриха най-древния стегозавър в света

В Мароко откриха останките на най-стария стегозавър в света.
Останките на най-стария стегозавър, открит в миналото в света, са открити в планините на Мароко, се споделя в прессъобщение на Природонаучния музей в Лондон.
Новият тип стегозавър е наименуван Adratiklit boulahfa, което на берберски език значи „ планински гущер “ и акцентира особеността на региона, където е открит.
Според палеонтолога Сузана Мадимент, която е проучила останките, находката Adratiklit boulahfa е забавна с това, че принадлежи към ранната част на юрския интервал.
„ Най-известните стегозаври датират от по-късния юрски интервал, което подсказва, че това е най-старият разказан стегозавър, който ще помогне да се разшири разбирането ни за еволюцията на тази група динозаври “, сподели Мадимент пред РИА Новости.
Някога Земята е била разграничена на два континента - Лавразия и Гондвана, а тиреофорите (род стегозаври) са по-често срещани в Лавразия. Скорошно изобретение обаче опонира на тази доктрина. 
Палеонтолозите се надяват, че по-нататъшните открития в района освен ще обезпечат по-добър взор върху разпространяването на тази група динозаври в региона, само че и ще дадат по-ясна картина по какъв начин са изглеждали и по какъв начин са се различавали от късните стегозаври.
Стегозаврите са били необятно публикувани в Южна Африка, Северна Америка, Азия и Европа. Този тип е открит за първи път в Северна Африка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР