В Мариупол тече скрита мобилизация като мъжете в града се

...
В Мариупол тече скрита мобилизация като мъжете в града се
Коментари Харесай

В Мариупол тече скрита мобилизация, пращат младежите в Путлерюгенд -

В Мариупол тече скрита готовност като мъжете в града се активизират под прикритието на работа в охранителна компания. В същото време младежите ги записват в юношески военно-патриотични организации.

Това заяви съветникът на кмета на града Петро Андрющенко.

" Окупаторите прибягват до нови хитрости, с цел да обезпечат скрита готовност в Мариупол. Сега това става посредством " работа в охранителна компания ". В целия град се появиха разгласи и листовки за това. Вярно е, че никой не споделя на мъжете, че ще би трябвало да пазят окопите на фронтовата линия. Но на кого е нужна такава истина, когато окупационните управляващи страдат от изострен дефицит на пушечно месо ", сподели той.

Освен това в Мариупол младежи са включвани в съветската военно-патриотична организация " Юнармия ", която се съпоставя с немската " Хитлерюгенд ".

" Вчера първите девет бяха признати в Путлерюгенд по примерен метод. Докато някои младежи се съпротивляват, други, дружно със своите родители и " учители ", се пробват да ги употребяват. Това е непоносимо. Въпреки това искащите са малко. Пасивната опозиция в Мариупол не понижава ", разяснява Андрюшченко.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР