В Мариупол окупаторите използват името и логото на вестник „Приазовски

...
В Мариупол окупаторите използват името и логото на вестник „Приазовски
Коментари Харесай

Олена Калайтан: В Мариупол окупаторите използват името на в. „Приазовски работник“ за пропаганда

В Мариупол окупаторите употребяват името и логото на вестник „ Приазовски работник” за разпространяване на агитация. Това написа във „ Facebook “ основният редактор на изданието Олена Калайтан, заяви „ АРМIЯ.INFORM “.

„ Днес научих, че дружно с „ филантропичната помощ” в Мариупол сякаш популяризират нов брой на вестник „ Приазовски работник” с нашето лого, само че, несъмнено, не с украинското ни наличие.

„ Е, нашата редакция авансово предвижда, че окупаторите ще употребяват доверието на нашите читатели и престижа на вестник „ Приазовски служащ “, който ние старателно развиваме и съхраняваме “, сподели тя. „ Уважаеми читатели, апелирам ви, да не приемате всичко, което колаборационисткото държавно управление в този момент разгласява като наша позиция – украинското издание на „ Приазовски служащ “ няма нищо общо с нито един ред от този новоиздаден вестник “, се споделя в изказването.

Последният брой на вестника излезе на 23 февруари. След началото на пълномащабна съветска експанзия Олена Калайтан изпрати писмо до ръководителя на Националния съюз на публицистите на Украйна, в което се показва, че изданието стопира публикуването си и че по-нататъшното потребление на марката ще бъде нелегално.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР