В Мариупол частите на армиите на Русия и ДНР си

...
В Мариупол частите на армиите на Русия и ДНР си
Коментари Харесай

В Мариупол: Войските на РФ и ДНР ликвидираха опит за пробив на бойците от Азовстал

В Мариупол частите на армиите на Русия и ДНР си пробиват път с пердах към крепостта на националистите от " Азов ", които са се укрепили в завода " Азовстал " и подземията под него.

По позициите на националистите нанасят удари артилерията и съветската бойна авиация.

Народната милиция на ДНР разгласява и видео отпреди три дни, на което е запечатан неуспехът на обкръжени елементи от Приморския регион на " Азовстал " да пробият обсадата.

В резултат на боевете в региона на завода са унищожени 43 единици техника, към 150 украински военни са убити и ранени.

Изтече и срокът на ултиматума, даден от съветската войска, на бойците да се предадат. В небето над " Азовстал " са видяни тежки бомбардировачи Ту-22М3. Далекобойните свръхзвукови бомбардировачи-ракетоносци извършват задания по дефинитивно заличаване на националистите, укрепили се на територията на " Азовстал ".

От вечерта на 17 април са изумени сполучливо редица значими военни цели на територията на Украйна, разгласи представителят на съветското МО генерал-майор Игор Конашенков.

С високоточни ракети от въздуха са унищожени 16 украински военни обекта - включително пет командни пункта, склад за гориво, три склада за муниции, както и гива мощ и военна техника.

Оперативно-тактическата авиация на съветските Върховен касационен съд е нанесла удари по 108 региона на концентриране на персонален състав и украинска военна техника.

Руските артилерийски подразделения през нощта са нанесли удари по 315 обекта на украинските войски. Поразени са 18 командни пункта, 22 артилерийски батареи, зенитно-ракетен комплекс " Оса-АКМ ", както и 275 опорни пункта и региони на концентриране на жива мощ на съперника.

Руските средства за противъвоздушна защита са свалили три украински бойни самолета - два изтребителя МиГ-29 и един Су-25, както и 11 украински безпилотни летателни апарата. Прехванати във въздуха са били 10 голямокалибрени реактивни снаряда, изстрелани от украински реактивни системи за залпов огън по популации пункт Чернобаевка.

От началото на специфичната военна интервенция са унищожени: 139 самолета, 483 дрона, 250 зенитно-ракетни комплекса, 2326 танка и други бойни бронирани машини, 254 реактивни системи за залпов огън, 1004 оръдия на полевата артилерия и и миномети, както и 2184 единици специфична военна автомобилна техника.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР