В манастира обявиха пореден случай на спасена бременна и плода

...
В манастира обявиха пореден случай на спасена бременна и плода
Коментари Харесай

Бачково под обсада за Голяма Богородица, десетки чакат чудо

В манастира оповестиха следващ случай на избавена бременна и плода й благодарение на Божията майка
Църквата подхожда деликатно, преди да разгласи обещано събитие за знамение

Поредно знамение, станало с помощта на Божията майка, оповестиха монаси от Бачковския манастир в навечерието на храмовия празник. Бременна жена прокървила и постъпила в болница. Лекарите не били оптимисти, само че след молебствия пред Чудотворната икона дамата родила живо и крепко детенце.

Въпреки облачната и дъждовна неделя потокът от богомолци към Бачковския манастир е нескончаем. Хората се стичат за Голяма Богородица, когато обителта отбелязва храмов празник. Независимо, че се пада понеделник, монасите чакат хиляди миряни.

На този ден силата на Чудотворната икона на Богородица е още по-голяма, настояват божиите чиновници. Затова и хора от всички краища на страната прииждат да измолят здраве, а някои и рожба от Божията майка.

Хотелът в манастира е цялостен. Мнозина желаят да спят там, считат, че Богородица ще им оказва помощ във всички инициативи.

В подножието на обителна има полицейски патрул, въпреки притокът на гости още де не е толкоз огромен. Търговците по ларгото се надяват на положителни обороти.

" Предпочетохме през днешния ден да дойдем, с цел да избегнем на следващия ден блъсканицата ", споделят асеновградчани.

Тази вечер стартира празничната вечерня в храма, на която се отслужва опело за Богородица. След това ще има петохлебие за здраве и благополучие на българите.

В понеделник, на самото Успение Богородично в 8 часа стартира утринна работа, а час по-късно самата света литургия. Много от миряните, които са спазвали пости, ще желаят да се пречистят. През целия ден плащеницата ще стои в центъра на храма.

400 литра светена вода е приготвена за богомолците. Освен за здраве, тя е предопределена и против зли сили и уроки.

Много записани служби има и за сдобиване с чеда, както и за здраве. Не са малко и тези, които чакат чудеса на Голяма Богородица. " Бях доста болна преди години. Лекарите ме бяха отписали. Но пренощувах в Бачково до света Богородица, молих й се доста мощно и оздравях ", споделя Милка Велева.

Кунка Пенчева от Пловдив също не пропуща храмовия празник. Години наред нямала дете. Ходила под дърво и камък. Правила няколко опита да зачене ин витро, само че несполучливо. Накрая решила да приспи до чудотворната икона в Бачково. " През нощта ми се присъни самата Божия майка. Държеше дете. Попита ме за какво съм пристигнала. " Света Богородица - отговорих й - всички мои приятелки си имат чеда. Само аз нямам ". " Не плачи, отвърна ми тя - скоро и ти ще имаш ". В този момент ми подаде детето, което държеше, и сподели, че то е мое ", разплаква се Кунка. След няколко месеца заченала по натурален път и родила със секцио. Сега имала момче на 15 години.

От самия манастир описаха следващ случай на знамение, сътворено от Богородица.

" През месец март 2019 година бременна в трети месец постъпва в болница с кървене и заплаха за плода и за нея, като прогнозите на лекарите не са положителни. След няколко дни сънува Бачковската чудотворна икона, сложена на стената на междинния корпус на манастира и хора, които отиват и й слагат цветя. Тя дружно с първородния й наследник също слагат цветя и се помолват пред иконата. Жената носи със себе си дребна иконка на същия вълшебен облик и й се моли от самото начало в болничното заведение.

След няколко дни кървенето изцяло стопира и в деветия месец ражда живо и крепко момиченце доста леко макар упованията на лекарите, които и оферират да си дефинира дата за секцио, както се е наложило да роди първото си дете ", описват в манастира.

От управата на обителта обясниха, че подхождат доста внимателно, преди да разгласят обещано събитие за знамение. " Има тънка разлика сред него и псевдочудо. Католическата черква да вземем за пример преди да разгласи сходно нещо, изследва дълготрайно дали обещано излекуване не се дължи на медицината. Ние също гледаме да установим дали тежък здравословен проблем не е решен с методите на науката и чак тогава се произнасяме ", споделиха монаси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР