В Малта в четвъртък е бил арестуван мъж по подозрение,

...
В Малта в четвъртък е бил арестуван мъж по подозрение,
Коментари Харесай

Арестуваха предполагаем посредник в убийството на журналистката Каруана Галиция

В Малта в четвъртък е бил задържан мъж по съмнение, че е бил медиатор в убийството на локалната журналистка Дафне Каруана Галиция, заяви през днешния ден полицейски източник, представен от Ройтерс.

Смята се, че арестуваният е свързал поръчителя на убийството на журналистката с мъжа, който е обвинен в осъществяването му, както и с хората, които са помогнали за набиране на взривното устройство за закононарушението. Вестник "Таймс ъв Малта " написа през днешния ден, че държавното управление обмисля да помилва медиатора, в случай че той помогне за задържането на поръчителя на убийството.

В Малта беше почетена паметта на убитата журналистка Каруана Галиция

Малтийският министър председател Джоузеф Мускат удостовери ареста на неназования мъж и че той може да бъде освободен от отговорност, в случай че даде информация, която да докара до задържането на поръчителя на бомбения атентат през октомври 2017 година, оповестиха ДПА и Асошиейтед прес. Заподозреният е бил задържан за пране на пари предишния четвъртък от полицията в Малта в съдействие с Интерпол и в този момент е държан при "изключителни " ограничения за сигурност, сподели още министър председателят.

Каруана Галиция беше създател на блог, в който обвиняваше в корупция и подкопаване на демокрацията малтийски политици от целия набор. Тя беше убита от сложена в колата й бомба покрай малтийската столица Валета през октомври 2017 година. Гибелта ѝ шокира Европа и повдигна въпроси за върховенството на закона на средиземноморския остров. През декември 2017 година бяха хванати трима хипотетични причинители на атентата, само че възложителят на убийството още не е разпознат, припомниха организациите.

Свободата на медиите и публицистите в Европейски Съюз е застрашена, регистрира ЕП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР