В Малта в четвъртък е бил арестуван мъж по подозрение,

...
В Малта в четвъртък е бил арестуван мъж по подозрение,
Коментари Харесай

Малта арестува посредник в убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция

В Малта в четвъртък е бил задържан мъж по съмнение, че е бил медиатор в убийството на локалната журналистка Дафне Каруана Галиция, заяви през днешния ден полицейски източник, представен от " Ройтерс ".

Смята се, че арестуваният е свързал поръчителя на убийството на журналистката с мъжете, обвинени в осъществяването му, както и с хората,които са помогнали за набиране на взривното устройство за закононарушението.

В. " Таймс ъв Малта " написа през днешния ден, че държавното управление обмисля да помилва медиатора, в случай че той помогне за задържането на поръчителя на убийството.

Каруана Галиция беше създател на блог, в който пишеше публикации срещу корупцията. Тя беше убита от сложена в колата й бомба покрай малтийската столица Валета през октомври 2017 година Убийството й шокира Европа и повдигна въпроси за върховенството на закона на средиземноморския остров, напомня " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Винсент Мускат и братята Алфред и Джордж Деджорджо са упрекнати, че са сложили и задействали бомбата, евентуално задействана с мобилен телефон и експлодирала в колата на Каруана Галиция покрай малтийската столица Валета на 16 октомври 2017 година Те бяха задържани два месеца след убийството.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР