В малкото рибарско селце Изелтвалд в Швейцария живеят само около

...
В малкото рибарско селце Изелтвалд в Швейцария живеят само около
Коментари Харесай

Сериал на Netflix доведе до бум на туризма в малък швейцарски град. Жителите не са доволни

В дребното рибарско селце Изелтвалд в Швейцария живеят единствено към 400 души. Разположено на южния бряг на езерото Бриенц, то е безшумно, умерено и рядко посещавано от външни хора. Поне такава беше ситуацията там преди сериал на Netflix да промени това и да го сложи в листата с мечтани дестинации на туристите.

Някога тихото швейцарско село в този момент посреща голям брой туристи - най-вече от Южна Корея и Югоизточна Азия, споделя американското издание " Bloomberg ". Приливът от гости даже е станал толкоз натоварен - че от време на време те даже надвишават броя на локалните поданици.

Всичко това се дължи на известната корейка драма " Crash Landing on You " (Любовта се приземи върху теб), която съгласно данни на Nielsen Korea е четвъртата най-гледана телевизионна стратегия в историята на Южна Корея. Премиерата на сериала е още през 2019 година, само че последователно придобива по-голяма известност поради интернационалното разпространяване по стрийминг услугата Netflix.

Сюжетът е най-вече сантиментален и наблюдава Юн Се Ри - наследница на конгломерат от Южна Корея, която след случай с делтапланер се озовава в Северна Корея, където среща офицер от армията и там двамата се влюбват. Действието в сериала в действителност се развива в Северна Корея, само че доста от сцените са снимани в Швейцария.

Особено основна сцена се разиграва на езерото Бриенц, чиито красиви тюркоазени води, обградени от планини, са се запечатали в съзнанието на феновете. Локацията даже е маркирана в Гугъл Maps като " мястото, където е сниман Crash Landing on You ", а сантименталният подтекст от сериала го е трансформирало в известно място за оферти за брак, сватби и фотоси за годеж.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР