В малките проучвания за връзките, които правя, най- често ми

...
В малките проучвания за връзките, които правя, най- често ми
Коментари Харесай

Любов без маски

В дребните изследвания за връзките, които върша, най- постоянно ми спомагат приятелките. Докато си говорихме за любовта без маски или умеенето да се разкриеш пред обичания човек, се натъкнах на нещо доста забавно – толкоз сме привикнали с някои от маските си, че въобще не окачествяваме проявата им като престореност в връзките.

На тирадата ми от въпроси, чух отговори от вида: „ Аз в никакъв случай не му споделям, че ми се желае да измие чиниите вместо мен... “ или „ Сестрата на мъжа ми ни кани на посетители следобяд, а аз желаех да си почивам, само че не мога да му кажа. “, „ Как да си желая нови облекла, като той не е отделял пари за себе си от толкоз време? “ Когато двойката е на стадий, в който към момента не живеят дружно, е още по- впечатляващо: „ Не му споделих, че бях болна на Нова година и си останах у дома. “, „ Не мога да желая пари на заем тъкмо от него. “, „ Казах му, че съм била на планина с приятелки, а не с майка си. “

“Защо играем тези театри? Защо се крием от обичания човек? ”

А най – странното е, че, когато започнах да запитвам девойките за какво не могат да кажат тези неща, какво ги стопира и кое тъкмо ги кара да лъжат, те нормално се изненадваха, че охарактеризирам това като неистина. Лъжа, премълчаване на истината или престореност... резултатът е еднакъв – живеем като отшелници, които не споделят най- съкровените си потребности, стремежи и очаквания.

Всъщност, това е цялостна диаметралност на държанието, което би ни отвело до щастието във връзката. Колкото повече крием възприятията си, толкоз повече се отдалечаваме от обичания човек. И тук не приказваме за възприятията към другия. Говорим за всички чувства, страсти и безредици, които изпитваме. Най- постоянно се държим по този начин, тъй като се притесняваме, че сътрудникът няма да хареса същинското ни лице. Въобразяваме си, че имаме качества и претенции, които ще го прогонят и даже отвратят. Това е повода да изричаме и огромните неистини – тези, за които си знаем, че са неистини – че имаме главоболие, че получаваме оргазъм, че роклята ни коства половината от парите, които действително коства.

В случаите, когато не укриваме себе си, имаме „ благородна “ цел – да зарадваме обичания, да не го разочароваме, само че в основата и на това още веднъж е прикрит дълбокият ни боязън от раздор в връзките. За известно време всичко може да наподобява обикновено и тактиката ни да работи, само че неистините лека-полека се натрупат посред ни и основават една невидима енергийна бариера. Също по този начин лека-полека отчуждението се прокрадва във връзката ни. Но избавление постоянно има, когато имаме предпочитание...

Началото е в това да следите за лъжите и за маските си и освен за опашатите неистини, а за всяко възприятие, страст и потребност, които не сте способни да споделите с колегата си. Когато аз започнах да се следя, бях ужасена от броя лъжи, които изричах за един ден, ей по този начин с лекост... Идеята е да включите в листата за наблюдаване всички несъответствия сред вътрешния ви свят и връзката ви, както и всички премълчавания. Просто регистрирайте, без да бързате да се коригирате и без да се сърдите на себе си.

След това помислете за какво постъпвате по този начин – за какво не желаете помощ за домакинската работа, за какво криете, че сте болна, за какво не може да поискате пари назаем, за какво не можете да признаете по какъв начин се чувствате в леглото - какво ви харесва и по кое време не ви е до това. Ако сте откровени, ще откриете доста истини за самата себе си, някои от тях ще ви изненадат, други ще ви ужасят, на някои ще се съпротивлявате дълго време преди да ги приемете. Но концепцията не е да разберете сама какъв брой ужасяващ човек сте преди обичаният да го е схванал, концепцията е да разберете, че нищо човешко не е извънредно и не е непознато на другите хора.

Можем да употребявате една чудесна техника - задавайте си въпроси, да вземем за пример: „ Какво ще стане в случай че кажа, че съм била с майка си на отмора? “ и си отговаряйте сами: „ Ще си намерения, че нямам другари. “, продължавайте да се питате: „ И какво в случай че си намерения, че нямам другари? “, отново отговаряте: „ Ще реши, че съм отегчителен човек или конфликтен, или.. “. Ако продължавате в същия дух, най-после все ще стихнете до фундаментални страхове като боязън от занемаряване, от пострадване, от неуспех, даже от гибелта. Кой няма такива страхове? Любимият ги има сигурно. Да не приказваме, че задавайки си тези въпроси, ще осъзнаем какъв брой неуместни са някои от сюжетите.

Най- хубавото е, че когато ние се осмелим да свалим маската, мъжът до нас също ще желае да го направи. Защо да не покаже, че е просто един мъж, когато против себе си има просто една жена? Ако вие не сте супержена – тъй като концепцията на маската е да ни построи подправен супер имидж – и той няма потребност да е супермен, а от това много ще му олекне... А случаите, когато маската толкоз се е сляла с същинското ни аз, че не можем да я открием, се назовават обусловени реакции и са една напълно обособена тематика...
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР