В Малайзия се разгоря скандал за тайно писмо до ЦРУБившият

...
В Малайзия се разгоря скандал за тайно писмо до ЦРУБившият
Коментари Харесай

В Малайзия се разгоря скандал за тайно писмо до ЦРУ
Бившият р

В Малайзия се разгоря скандал за скрито писмо до Централно разузнавателно управление на САЩ
Бившият началник на външното разузнаване на Малайзия Хасанa Абдул Хамид прикани службите за сигурност да проведат следствие на приключването на наличието на секретно писмо, адресирано до Централното разследващо ръководство на Съединените американски щати, заяви локален ефирен канал.

Според юриста на госпожа Хамид писмото е било с гриф „ строго секретно “ и приключването на неговия текст съществено подкопава доверието към малайзийското разузнаване от страна на задграничните сътрудници.

Преди няколко дни в Малайзия стана известно, че при започване на май Хасана Хамид е изпратила до шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел писмо с молба ръководената от нея работа да поддържа тогавашния министър-председател Наджиб Разак на парламентарните избори, извършени на 9-ти май 2018 година.

В текста на писмото главният опозиционен претендент 92-годишният Махатхир Мохамад е упрекнат, че се има „ антизападни възгледи “.

Хасана Хамид отхвърля, че дейностите ѝ съставляват държавна измяна и се оправда, че просто е „ защитавала националните ползи “.

Махатхир Мохамад завоюва безапелационно изборите през май, а някогашният министър председател на Малайзия сега е следствен за разхищения на държавни средства в размер на милиарди долари.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР