В Македония от днес официално започва кампания за предстоящия референдум

...
В Македония от днес официално започва кампания за предстоящия референдум
Коментари Харесай

Старт на кампанията в Македония за референдума за новото име

В Македония от през днешния ден публично стартира акция за идния референдум на 30 септември, на който жителите ще дават отговор на въпроса " Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Република Македония и Република Гърция /за новото име Република Северна Македония ".

 Целта на акцията е да се обясни на жителите какво съдържа договорът за името и какви са преимуществата от участието на страната в Европейския съюз и НАТО, предава Българска телеграфна агенция.

Кампанията ще бъде водена съгласно стандартите за обществена връзка - обективно, информативно, независимо и самодейно, се показва в известие на държавното управление, публикувано от организация ТАНЮГ..

Решението за започване на акцията бе взето от държавното управление през вчерашния ден, а държавният консултант за евроатлантическа интеграция Боян Маричич съобщи, че " гласът на народа е над всичко ", а референдумът е демократично право, и прикани всички жители да гласоподават.

Сампанията за референдума ще бъде финансирана от министерствата с икономии от техните бюджети, заяви представителят на държавното управление Мухамет Ходжа. Средствата ще се заделят от фондовете за командировки и представителни потребности на министрите. Ходжа сподели, че до момента за информациите, публикувани посредством обществените мрежи, са изхарчени единствено 100 евро от държавния бюджет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР