В Македония опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски организира в

...
В Македония опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски организира в
Коментари Харесай

Антиправителствени протести започват в Скопие веднага след първия ремонт на кабинета

В Македония опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ на Християн Мицкоски провежда в Скопие и редица европейски градове огромен митинг против държавното управление на премиера Зоран Заев. Секретарят на партията Игор Янушев разяснява претекстовете за митинга:
Държавата е в икономическа бездна. Народът се мъчи в бедност и беди. Престъпниците царуват по улиците. Като на пазар се продават държавните и национални ползи. Името на страната се употребява, като че ли е името на компания на Заев. 
Националистическата ВМРО-ДПМНЕ управляваше Македония в продължение на 10 години, в които министър председател беше Никола Груевски. Той напусна поста в границите на близо двугодишна политическа рецесия, придружена от всеобщи демонстрации на негови съперници и поддръжници по улиците на Македония. Миналия месец Груевски бе наказан поради корист с власт. 
Политическата рецесия в страната завърши предходната година, когато Зоран Заев сформира настоящето държавно управление на страната. 
Късно нощес Народното събрание в Скопие утвърди четирима нови министри в кабинета. Рената Дескоска ще поеме министерството на правораздаването, Арбер Адеми това на образовнието и науката, Асаф Адеми на културата, а министър без портфейл ще е Бардул Даути. 

Промените в кабинета отразяват влизането в изпълнителната власт на партиите на етническите албанци БЕСА и Демократична партия на албанците, както и на Съюзът на ромите, който обаче не получава министерски места. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР