В Македония антибългарските настроения продължават. Скопското електронно издание Република остро

...
В Македония антибългарските настроения продължават. Скопското електронно издание Република остро
Коментари Харесай

На нож? Антибългарска македонска медия с грозни нападки срещу Борисов и Захариева

В Македония антибългарските настроения не престават. Скопското електронно издание " Република " остро подлага на критика бъдещето сключване на контракт сред двете страни, като даже си разрешава да атакува премиера Борисов и външната ни министърка Екатерина Захариева, Споразумението за съдействие сред България и Македония е недодялан израз на ненавист към македонския народ, разяснява изданието, представено от организация " Фокус ".

Денят на развръзката към персоналния и съвсем частен контракт на министър-председателя Зоран Заев и неговия външен министър Никола Димитров с българските водачи към Договора за съдействие сред Република България и Република Македония наближава. Във всеки случай, този контракт е и би трябвало да се схваща само като частна договорка единствено на няколко души от едната и от другата страна, тъй като бе контрактуван в стеснен кръг, в интрига и надалеч от очите и ушите на македонската общност, която е наказана на това единствено да допуска какъв брой мъчно и какъв брой мъчително ще бъде българския политически ярем, който по диктаторски метод се слага към врата на македонския народ.

Стилът и методът, по който министърът на външните работи на Република България Екатерина Захариева се обръща към македонската общност и народ е извънредно нападателен и безочлив, безобразно високомерен и категоричен. Така не говорвят тези, които са другари, или тези, които подписват другарски съглашения.

За министър Екатерина Захариева и премиера Бойко Борисов просто не съществува македонския народ. За тях има единствено български народ в Република Македония.

За тях не съществува македонски език. За тях има единствено български език и български акцент в Македония.

За тях не съществуват македонската просвета и македонски национални обичаи. За тях има единствено българска просвета и български национални обичаи в Македония.

За тях не съществува обособена македонска национална история. За тях има единствено обща българо-македонска история, която, предвид на непризнаването на македонския народ, език, просвета и обичаи, в действителност е българска история, за която, както сподели министър Захариева, след подписването на контракта " ще се пишат нови учебници въз основа на научните обстоятелства ". Вероятно тя е способен експерт за научните обстоятелства за историята на Македония, тъй че знае какво приказва!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР