В магазините за мобилни приложения дебнат доста опасности, но измамниците

...
В магазините за мобилни приложения дебнат доста опасности, но измамниците
Коментари Харесай

Приложенията в телефона, които целят да ви измамят

В магазините за мобилни приложения дебнат много рискове, само че измамниците са решили да заложат капан и да ви подмамят тъкмо чрез приложения за засвидетелствуване на достоверност. Както е известно, редица уеб страници предизвестяват да не се употребяват SMS-и за приемане на кодове за засвидетелствуване на вход. Ето за какво за тази цел измамниците са почнали да основават подправени приложения. 

Mysk, блог за сигурност, управителен от iOS разработчици, обърна внимание на тази машинация в Twitter: когато търсите известни приложения за засвидетелствуване на достоверност, като Google Authenticator или Microsoft Authenticator, измамниците купуват спонсорираните резултати, които се появяват първи - и не е изключено да попаднете на подправено приложение. Ако се хванете на въдицата и предприемате евакуиране, неизбежно ще бъдете помолени да платите неприлична такса, да вземем за пример 40 $ на месец, с цел да получавате кодове за вход. (От единствено себе си се схваща, че можете да получите тези кодове гратис от законни приложения.)  

Както Apple, така и Google активно отстраняват някои от тези подправени приложения, само че измамниците постоянно ще намерят метод да пуснат своята кукичка още веднъж на пазара в различен тип. Обикновено лъжливите приложения имат обща икона за заключване и употребяват името Authenticator, с цел да наподобяват същински. Явно измамниците не обръщат доста внимание на дизайна, написа hicomm.bg.  

Можете елементарно да се предпазите от това да се превърнете в лесна жертва: просто не се доверявайте на първия резултат, който виждате при търсене в App Store или в Гугъл Play. Дори в случай че всичко наподобява законно, по-добре кликнете върху името на разработчика, с цел да ревизирате дали е същинско.  

Едно бързо търсене също може да послужи за ориентир. Стига да попаднете на формалните страници за евакуиране на приложенията за автентификатор на Гугъл или Microsoft, ще бъдете пренасочени към вярното приложение в телефона си. 

Най-добрата защитна мярка против тези лъжливи приложения е да изберете известна алтернатива и да избягвате непознати приложения. Ако вече сте конфигурирали някое не толкоз известно, можете да го изтриете сега, в който ви изиска да платите. Всички най-хубави приложения за автентификатор са безвъзмездни или най-малко оферират безвъзмездна версия. 

И най-после, можете да заобиколите опитите на тези измамници да ви ограбят, като употребявате приложения с вградени двуфакторни автентификатори. Всички те поддържат кодове за засвидетелствуване дружно с ръководството на пароли и интегрираното решение може да работи най-добре за множеството консуматори.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР