В магазините ни предлагат многобройни козметични продукти за блестяща и

...
В магазините ни предлагат многобройни козметични продукти за блестяща и
Коментари Харесай

Супер храни за супер кожа

В магазините ни оферират многочислени козметични артикули за блестяща и здрава кожа. Лутаме се измежду щандовете и имаме вяра, че този магически крем ще ни направи красиви за няколко дни. Но, както и с всичко останало в тялото и организма ни, здравето и хубостта идват от вътрешната страна.
Здравословният живот и подобаващата храна могат да създадат чудеса. Ето няколко храни, които ще повлияят благотворно на кожата ни:

1. МАЗНА РИБА
Мазните риби /сьомга, сардини, скумрия/ са превъзходен източник на протеини. Освен това са богати на омега-3 мастни киселини. Отразяват се благотворно на кожата, омазняват я и забавят процесите на стареене. Омега-3 мастните киселини усъвършенстват съня, което е изключително значимо за красива и здрава кожа.
Чиста кожа = елементарни правила за крепко лице
Проблемната кожа не е проблем единствено на младежите. Често досадните обриви смущават възрастните и към този момент добре построени девойки и дами...
Прочети повече
2. ЦВЕКЛО
Цвеклото е доста богато на антиоксиданти и минерали, калций, магнезий, манган, калий, витамин А, витамини В и С, както и фолиева киселина. Предпазва от нездравословното въздействие на свободните радикали в организма, което забавя стареенето на кожата.    

3. СПАНАК
Приемането на 10 мг от жълтия пигмент лутеин под формата на добавки благоприятства еластичността на кожата. Спанакът е доста богат на лутеин. В спанака има също витамин А, който оказва помощ за формиране на нови кафези и премахване на старите. Витамин А е доста потребен за лекуване на акне. 

4. МЕД
Медът е вълшебна храна за организма. Помага при всевъзможни възпаления, рани и обриви. Освен това е превъзходен подсладител, а всички знаем какъв брой нездравословна е захарта за кожата ни. По-добре да я сменяем с мед. За хубава кожа медът може да се употребява и външно: намажете си лицето с мед за разчистване, усмиряване и омекотяване.

5. ЯДКИ
Всички ядки /особено сурови/ са богати на протеин, който е основна съставна единица на кожата, ноктите и косата. Ядките, семената и варивата набират нужния протеин, само че обезпечават и други потребни мазнини, които пазят кожата от въздействията на околната среда.
3 домашни маски, които ще ви накарат да изглеждате с 10 години по-млади
Маските за лице, приготвени от натурални съставки, удължат младостта и резервират сиянието на кожата за по-дълго време.Козметичните антие...
Прочети повече
6. ЧЕРЕН ШОКОЛАД
Черният шоколад е богат на антиоксидантите флавоноиди, които усъвършенстват хидратацията на кожата и оказват помощ за положителния й тонус. Освен това, шоколадът постоянно основава въодушевление.

7. ДОМАТИ
В доматите се съдържа липокен, мощен антиоксидант, който пази кожата от нездравословните ултравиолетови лъчи. Диета, съдържаща храни с липокен, ви защищава от нездравословното въздействие на слънцето. Освен това, липокенът понижава увреждането на клетките на кожата от свободни радикали, забавя стареенето и образуването на бръчки. Освен в доматите, липокенът се съдържа в розовия грейпфрут, папаята и динята. 

8. ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХРАНИ
Богати си на биотин, който взе участие в обмяната на мазнините и пази кожата от изсъхване. 

9. КИСЕЛО МЛЯКО
Киселото мляко съдържа пробиотици и потребни бактерии, с които може да се борите против зачервяването и възпалението на кожата. 
Помагат ли серумите за кожа?
Знаем, че с цел да е здрава и сияйна кожата, ни би трябвало да се грижим за нея както извън, по този начин и от вътрешната страна. Хидратацията, вярното хранене и...
Прочети повече
10. ЗЕЛЕН ЧАЙ
За положителното положение на кожата положителната хидратация е доста значима. Зеленият чай работи като отличен антиоксидант заради съществуването на катехини. Катехините са съединения, които имат мощни антиоксидантни и други потребни свойства.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР