В магазина за приложения Google Play Store вече е налична

...
В магазина за приложения Google Play Store вече е налична
Коментари Харесай

Мобилно приложение за контрол на COVID-19 вече и на български

В магазина за приложения Гугъл Play Store към този момент е налична утвърдената българската мобилна стратегия за надзор на COVID-19. Софтуерът, наименуван ViruSafe, разрешава на всеки консуматор да дава данни за своето положение, местонахождение и друга информация.
Идеята е здравните управляващи да имат по-пълна картина на здравния статус на популацията по време на пандемията. Приложението е създадено благодарение на частни компании, които са работили непринудено.

Активацията става първо посредством SMS, а по-късно - посредством ЕГН/ЛНЧ/паспорт. След това потребителят може регулярно да обновява данните за възможни признаци - температура, зной, кашлица и така нататък

Сред първите ревюта в магазина за приложения има значително позитивни, като потребителите показват, че с програмата се работи интуитивно и данни се подават елементарно. Не липсват, обаче и сериозни мнения - че се събират персонални данни без ясни пояснения по какъв начин се обработват и без изходният код на приложението да е обществен, т.е. без да е очевидно по какъв начин е предпазена информацията, осведоми бТВ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР