В магазина винаги изпитваме затруднения при избора на пресни продукти,

...
В магазина винаги изпитваме затруднения при избора на пресни продукти,
Коментари Харесай

НЕ трябва да купувате това месо в магазина!

В магазина постоянно изпитваме усложнения при избора на пресни артикули, защото сме наясно, че огромните вериги употребяват разнообразни трикове за увещание на клиентите, че продуктите им са пресни и свежи. Промяна на светлината, потребление на оцветители, метод на нареждане и тн. И до момента в който при плодовете и зеленчуците претърпяваме разочарованията, при месото това може да бъде искрено рисково за здравето ни.

 Ако извършите това, месото постоянно ще е сочно от вътрешната страна и с хрупкава коричка извън Ако извършите това, месото постоянно ще е сочно от вътрешната страна и с хрупкава коричка извън
Всяка една стопанка цялостен живот се пробва да открие онази златна формула, с помощта на която месото, което подготвя, се получава с хру...

Вижте някои разнообразни трикове и способи, по които да разпознавате неприятния артикул.

Ако изискванията на предпазване не са положителни, по месото ще се появи слуз и плака, за това го огледайте добре, преди да го сложите в кошницата си.

Идеята, че прясно говеждо би трябвало да е с блестящо червен цвят, е неверна. Няма такива неща в природата в тази ситуация. Телешкото ще е розово-червеникаво, а говеждото тъмночервено. Когато е прясно, свинското е неясно розово. Освен това прясното парче месо е по-леко от престоялото.

Когато не е изключително свежо месото, то има сивкави петна, също така прясното месо няма по какъв начин да е с лъскава и блестяща повърхнина. Тя образува кора (сушилна кора) и когато го докосвате ръцете ви би трябвало да остават сухи. Освен това то би трябвало да е еластично - при натискане с пръст да се връща в същата позиция. 
 Размразете месото бързо без да разваляте качеството му! Размразете месото бързо без да разваляте качеството му!
Вечерята би трябвало да стане подготвена бързо, тъй като гостите идват или просто сме закъснели след работа и нямаме доста време, а месото за нея...

И несъмнено, най-познатата инспекция - миризмата. Която в случай че забележите още в магазина, естествено, че просто ще излезете от него. Но също и вкъщи по-добре го помиришете преди да го сготвите, с цел да сте изцяло сигурни в качеството му.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР