В мач от втория кръг на груповата фаза на световното

...
В мач от втория кръг на груповата фаза на световното
Коментари Харесай

Англия разгроми Панама с 6:1

В мач от втория кръг на груповата фаза на международното състезание по футбол в Русия, в група 7 /в Нижни Новгород/, Англия разгроми Панама с   6:1. Головете означиха 1:0 Джон Стоунс /8 и 40/, Хари Кейн /22 и 45 от дузпи и 62/, Джеси Лингард /36/ за Англия и Фелипе Балой /78/ за Панама.

Съставите: Англия: Джордан Пикфорд - Кайл Уокър, Джон Стоунс, Хари Магуайър - Джордан Хендерсън - Кийрън Трипиър (70-Дани Роуз), Рубен Лофтъс-Чийк, Джеси Лингард (63-Фабиан Делф), Ашли Йънг - Рахийм Стърлинг, Хари Кейн (63-Джейми Варди)

 Панама: Хайме Пенедо - Михаел Мурийо, Роман Торес, Фидел Ескобар, Ерик Дейвис - Едгар Барсеняс (69-Абдиел Аройо), Армандо Купър, Габриел Гомес (69-Фелипе Балой), Анибал Годой (62- Рикардо Алива), Хосе Луис Родригес - Блас Перес

С успеха Англия поведе в класирането с 6 точки, колкото има и вторият Белгия, само че играчите на Гарет Саутгейт имат по-добра голова разлика. Двата отбора се срещат в четвъртък, когато ще дефинират кой от тях ще приключи преди всичко в потока и кой на второ. Панама, както и Тунис, отпадат след края на тази първа фаза на Мондиала в Русия.

Англичаните изиграха брилянтно първо полувреме в Нижни Новгород, в което осъществиха цели 5 безответни попадения. За последно Англия бе вкарвала 4 или повече гола в един мач във финала на международното състезание през 1966 година, когато побеждава Федерална Република Германия с 4:2 след продължения.

Защитникът Джон Стоунс даде начало на британския театър в осмата минута, когато бе оставен безусловно непокрит при едно центриране от корнер и с плонж засече центрирането на Кийрън Трипиър за 1:0. Това бе и първи гол за състезател на Манчестър Сити за Англия на международни шампионати от 1982 година насам.

В 22-рата минута Англия удвои с първия гол на Хари Кейн в мача. " Трите лъва " получиха правото да изпълнят дузпа за нарушаване против Джеси Лингард, което капитанът на англичаните трансформира в гол за 2:0.

В 36-ата минута самият Лингард осъществя първия си гол на международно състезание, разписвайки се с брилянтен фалцов удар от дъгата на наказателното поле след двойно подаване с Рахийм Стърлинг.

Четири минути по-късно Стърлинг можеше да се разпише с глава за 4:0, само че вратарят на панамците Хайме Пенедо мазета. Джон Стоунс обаче бе най-близо и я вкара за четвърти път в мрежата на латиноамериканците.

Това обаче не бе всичко за първата част и в първата минута на добавеното време Англия получи втора дузпа, този път за нарушаване против Хари Кейн. Нападателят на Тотнъм още веднъж се нагърби с осъществяването на наказателния удар и с нов безмилостен изстрел в горния ляв ъгъл на вратата повиши на 5:0. С гола си Хари Кейн изравни достижението на поляка Гжегош Лато от 1974 година, като стана първият състезател, който вкарва най-малко по два гола във всеки един от първите си два мача на международно състезание.

През второто полувреме темпото на игра несъмнено спадна и головите обстановки бяха много по-малко.

Все отново в 62-рата минута европейският тим вкара и шести гол. Рубен Лофтъс-Чийк опитва отдалечен удар, който се отби от петата на Кейн и излъга вратаря Пенедо, с цел да попадне в мрежата му за 6:0. Голът бе пети за Кейн по терените в Русия и с него той еднолично поведе в голмайсторската листа на шампионата.

Панама откри сили за почетно попадение в 78-мата минута, когато резервата Фелипе Балой се разписа след центриране от фаул. Това бе и първи гол за Панама в историята на международно състезание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР