В Любимец, Малко Търново и Елхово няма да се заселват

...
В Любимец, Малко Търново и Елхово няма да се заселват
Коментари Харесай

МВР: В Любимец, Малко Търново и Елхово няма да се заселват бежанци, ще има временни центрове

В Любимец, Малко Търново и Елхово няма да се заселват бежанци. Там ще бъдат издигнати краткотрайни спешни центрове. Това съобщи зам. вътрешният министър Красимир Ципов във връзка изнесената от Българска социалистическа партия информация за създаване на бежански центрове. 
 Властта тихомълком гради бежански центрове у нас, разгласи Българска социалистическа партия и изиска прекъсване на поръчката
Площадките, които ще се изградят са на територията на обекти на Министерство на вътрешните работи. Те са в покрайнините на обитаемоте места, оградени са, до тях няма свободен достъп. Има защита от Министерство на вътрешните работи. Ще има заградителни уреди, с цел да няма никаква опция мигрантите да ги напущат, уточни той.

Красимир Ципов посочи, че задачата на публичната поръчка е да бъдат разчистени площадки и там да бъде построена инфраструктура - ВИК, електроинсталация, пътна връзка, създаване на система за сигурност – видеонаблюдение, контролно-пропусквателен пункт, система за защита.

„ След като един нелегално минал държавната граница мигрант бъде арестуван, ще бъде отведен в тези спешни центрове от затворен вид. Там да му бъде извършена АФИС регистрация и в случай че не разполага с документи за идентичност ще бъдат направени изявленията от органите на „ Гранична полиция “ и Държавна агенция „ Национална сигурност “, посочи зам.-министърът.

Ципов добави, че построяването на краткотрайните центрове е в резултат на признат през 2016 година План на Министерски съвет за дейности при пораждане на изключителна обстановка в резултат на нарастване на миграционен напън по границата на България с Турция, а грантовото съглашение, в което се планува построяването им, е подписано през март 2017 година, по времето на служебното държавно управление на президента Румен Радев с вътрешен министър Пламен Узунов. 

„ По същото време на това държавно управление беше завършена една друга процедура. Беше подписан контракт за доставка на 290 високопроходими автомобила. Същата процедура сега е обект на инспекция от ОЛАФ. Хубаво е Елена Йончева да отиде да поговори със служебния министър Узунов и да попита за какво сега ОЛАФ ревизира тази поръчка “, уточни зам.-министърът.

Той назова " спекулации и операции " изнесената от Българска социалистическа партия информация, като упрекна партията, че желае да провокира боязън у хората. 

„ Изключително чудно ми е по какъв начин хора като ръководителя на Комисията по европейски въпроси в Народното събрание и лидера на листата на Българска социалистическа партия за идните европейски избори не могат да създадат такава обикновена разлика - какво е бежански център и какво е краткотраен спешен център “, разяснява Ципов.

„ Не стана ясно през днешния ден на конференцията какво предложиха Българска социалистическа партия. Анализът демонстрира, че те оферират България да няма подготвеност, в случай че военният спор в Сирия и Близкия Изток продължава, че в Турция има най-малко 3 млн. лица. Как България може да си разреши да не е подготвена за справяне с възможен миграционен напън ", разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР