В луксозното издание с твърди корици за първи път се

...
В луксозното издание с твърди корици за първи път се
Коментари Харесай

Пълното издание на Задната къща. Дневникът на Ане Франк – спомен за една от най-мрачните епохи

В първокласното издание с твърди корици за първи път се разгласява нецензурираното издание на невероятния дневник.
Необикновеният дневник, написан на тавана на една „ задна къща “ в Амстердам, където 13-годишното момиче и нейното семейство прекарват две години, укриващи се от нацистите, получава своето справедливо място измежду класиките на XX век.
С „ Задната къща. Дневникът на Ане Франк “ споменът за една от най-мрачните столетия в човешката история оживява още веднъж в първокласно издание с твърди корици и в цялостния си, нецензуриран тип.
В най-мрачните времена на предишния век едно на пръв взор нормално момиче ден след ден основава своето любовно писмо към живота, младостта и вярата, своето удостоверение за силата на човешкия дух.
Ане Франк води дневник от 12 юни 1942 година до 1 август 1944 година Пише писмата само за себе си, до момента в който през пролетта на 1944 година не чува по радио „ Оранж “ речта на образователния министър в заточение Болкестейн. Той приканва след войната да се съберат и разгласяват всички документи, свидетелстващи за страданията на нидерландския народ по време на немската окупация.
Години след гибелта ѝ – през 1947 година – бащата Ото Франк взема решение да извърши волята на щерка си и да разгласява нейните мемоари, правейки съкращения и промени на пасажи и избрани формулировки, защото в този исторически миг още не е признато да се написа доброволно по полови въпроси, изключително пък в книги за юноши.
Но в цялостната и нецензурирана версия на „ Задната къща. Дневникът на Ане Франк “ Ане отваря прозореца към личното си израстване, фамилията си, първата обич, сексуалността, глада и не губи вяра макар лишенията и страха от надвисналата гибел.
Настоящият модифициран от Мирям Преслер и утвърден от Фондация „ Ане Франк “ текст е с една четвърт по-обемен от досегашната версия и показва доста по-задълбочен взор върху света на едно самоуверено момиче, което умее да вижда хубостта и в най-тъмните си мигове.
„ Задната къща. Дневникът на Ане Франк “ е историята на всеки тийнейджър… в условия, които малко младежи познават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР