В Луганска област , опитвайки се да установят пълен контрол

...
В Луганска област , опитвайки се да установят пълен контрол
Коментари Харесай

В Украйна: Настъпление в Луганск, контранастъпление в Харков

В Луганска област, пробвайки се да открият цялостен надзор над град Рубижне и да продължат да напредват към Северодонецк и Лиман. Това е първата точна в утринната сводка на украинския общоприет щаб.

Нападенията не престават и на юг, в посока Бахмут, Авдеевка и Курахово.

В региона на Изюм съветските войски не нападат, само че обстрелват украинските позиции.

Близо до Харков руснаците не престават да се отбраняват, като възпират настъплението на украинците към границата, доколкото могат.

Институтът за проучване на войната , че съветските сили от региона на Изюм се пренасочват на север, с цел да се опитат да понижат натиска на тази контраатака и да попречват по-нататъшното придвижване на север към съветската граница. Украинската контраатака евентуално ще продължи да отклонява съветски войски и запаси от разрастване в други посоки на нахлуване, където боевете са били спрени по сходен метод от сполучливата украинска защита.

Контраофанзивата ще попречва способността на съветската артилерия да насочва ударите си към североизточните покрайнини на град Харков, евентуално ще даде опция на украинците да застрашат съветските тилови. Ако украинските сили съумеят да продължат контраофанзивата ще разстрои съветските настъпателни интервенции към Изюм.
 Украйна в контранастъпление северно от Харков
Украйна в контранастъпление северно от Харков

Киев се цели в тиловите линии за доставки на Русия

Продължават бомбардировките на обсадения " Азовстал " в Мариупол, а някои източници оповестяват, че и самите боеве на територията на завода са обновени.

Има ли цивилни там, задава въпрос съветската редакция на BBC след спорни известия от през вчерашния ден.

Пред Sky News Иля Самойленко, войник от полка " Азов " съобщи, че в " Азовстал " цивилни няма. Според него украинските сили търпят тежки загуби и разполагат с лимитирани запаси.

Вчера съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко разгласи, че на територията на " Азовстал " са останали към 100 цивилни. Това загатна и ръководителят на администрацията на Донецк Петро Кириленко.

Заместник-говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак заяви на брифинг във вторник, че боевете са се възобновили покрай фабриката. Той също не изключва на територията към момента може да има цивилни.

Според кмета на Мариупол Вадим Бойченко цивилни жители към момента чакат да бъдат евакуирани от обсадения цех. " Само при устойчиво използване на прекратяването на огъня ние и нашите смели бойци можем да намерим отговори на тези въпроси, без значение дали има цивилни или не ", споделя обаче той.

Има учредения да се счита, че цивилните към момента чакат да бъдат евакуирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР