В Ловешка област 21 язовира са категоризирани като първа степен

...
В Ловешка област 21 язовира са категоризирани като първа степен
Коментари Харесай

21 опасни язовира в Ловешко

В Ловешка област 21 язовира са категоризирани като първа степен на евентуална заплаха, още толкоз като втора и 40 - трета степен. Категоризацията е направена от специалисти в Междуведомствена комисия, назначена от регионалния шеф на Ловеч Ваня Събчева, оповестяват от пресцентъра на администрацията.

Критериите за установяване степента на заплаха са избрани в Наредбата за изискванията и реда за реализиране на техническата и безвредната употреба на язовирните стени и на оборудванията към тях и за реализиране на надзор на техническото им положение.

Разгледани и категоризиране са били 82 язовира.

Язовир "Залдапа " е под непрекъснато наблюдаване след разкъсване на стената му

На инспекция от Междуведомствената комисия подлежат всички язовири, класифицирани първа и втора степен на евентуална заплаха, като тя ще се реализира в интервала септември-октомври 2020 година

Обектите с риск първа степен са: "Каменец " и "Пустия " в община Летница, "Александрово ", "Мишковец ", "Пелик дере ", "Крапец ", "Полето ", "Прелом " в община Ловеч, "Сопот ", "Морун ", "Пазар дере " в община Угърчин, "Ледево ", "Шарковско ", Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) 1 и Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) 2 в община Троян. В община Луковит това са язовирите "Синдиката " и "Тодоричене ", а в община Ябланица "Боаза ", "Голяма Брестница " и "Витина лъка ". В община Тетевен единствено язовир "Малка Желязна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР