В Ловеч днес следобед са регистрирани два опита за телефонни

...
В Ловеч днес следобед са регистрирани два опита за телефонни
Коментари Харесай

В Ловеч са регистрирани два опита за телефонни измами

В Ловеч през днешния ден следобяд са регистрирани два опита за телефонни измами.

По данни на жителите, подали сигнал в ОДМВР-Ловеч, на телефоните им е постъпило позвъняване от чужд, който в един от случаите се е показал за служител на реда, а при другото позвъняване за чиновник на Дирекция "Национална система 112 " към Министерство на вътрешните работи. По познатата към този момент скица лицата са поискали подпомагане /под формата на пари/ от жителите за залавяне на телефонни измамници.

Служители от "Криминална полиция " при ОДМВР-Ловеч още веднъж предизвестяват: "Бъдете изключително деликатни, в случай че получите позвъняване с искане на пари. Имайте поради, че няма процедура, в която полицията да желае пари от жителите. Затова не хвърляйте пари и полезности през балкона и не ги оставяйте под контейнери, пейки, кошчета или на други места, вярвайки, че оказвате подпомагане на полицията ".

Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, търсете противоположна връзка, свържете се с полицията на тел.112, оповестяват от Министерство на вътрешните работи и допълват: "Поговорете за телефонните измами с възрастните си близки – нормално точно те попадат в клопката на нарушителите. Постоянно им напомняйте за незаконните схеми и по какъв начин да реагират, в случай че получат позвъняване с искане на пари ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР