В Лос Анджелис беше обявено извънредно положение заради спираловидно нарастващите

...
В Лос Анджелис беше обявено извънредно положение заради спираловидно нарастващите
Коментари Харесай

Лос Анджелис обяви извънредно положение заради бездомните

В Лос Анджелис беше оповестено изключително състояние поради спираловидно възходящите равнища на бездомност, като новият кмет даде обещание " радикална смяна " за един от най-нерешимите проблеми във втория по величина град в Америка.
Карен Бас, кмет на ЛА
Всяка нощ десетки хиляди хора спят на улицата в Лос Анджелис, като зараза, която шокира доста от посетителите на един от най-богатите градски региони на планетата.

Психичните проблеми и злоупотребата с опиати са необятно публикувани измежду популацията, чиито палатки и ръждясали фургони опасват града.

Кметът Карен Бас, която постави клетва в неделя, употребява първия си цялостен работен ден, с цел да разгласи изключително състояние.

" Няма да приема рецесията с бездомността, която визира повече от 40 000 души и визира всеки един от нас ", съобщи тя.

" Моят мандат е да насоча Лос Анджелис в нова посока със незабавен и стратегически метод към решаването на едно от най-трудните провокации на нашия град. "

Бас, първата жена отпред на града, подписа декларацията в стая, избрана като " Обединен център за реагиране на бездомните ", като съобщи, че ще отключи принадлежности и пълномощия, с цел да " се увери, че използваме всички вероятни запаси ".

" Използването на изключителната заповед е нашата опция да ускорим нещата ", сподели Бас, обещавайки " радикална смяна " в тактиката.

През идващите дни Бас съобщи, че ще подпише поредност от заповеди, ориентирани против бездомността, като даде обещание нападателен метод към обезпечаването на краткотрайни жилища посредством отдаване чартърен на жилища и мотелски стаи.

Бас, някогашна конгресменка, завоюва кметския пост в директна борба с богатия строителен бизнесмен Рик Карузо.

Кампанията беше доминирана от въпроса за бездомността, а Карузо се включи в ефира с обещания за решение на казуса.

Темата господства гражданските полемики в града, където мършави фигури просят на кръстовищата или се ядосват на невидимите си демони, до момента в който придвижването се върти в кръг.

Проблемите със здравето и пристрастяването се усложняват в щат и град, където разноските за живот са високи, а налозите са доста над междинните за страната.

Тъй като Лос Анджелис ще бъде хазаин на Олимпийските игри през 2028 година, съгласно наблюдаващи градските управляващи ще се стремят да отстранен от тротоарите редиците от разхвърляни палатки, които се простират единствено на метри от първокласни бутици или домове за милиони. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Лос Анджелис / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР