В Лондон започна процесията към Уестминстърското абатство, където Чарлз Трети

...
В Лондон започна процесията към Уестминстърското абатство, където Чарлз Трети
Коментари Харесай

Започна процесията за коронацията на крал Чарлз III

В Лондон стартира процесията към Уестминстърското абатство, където Чарлз Трети ще бъде коронясан за английски крал, предава БНР.

Процесията от Бъкингамския замък за Уестминстърското абатство ще бъде бурно приветствана от многохилядното голям брой, събрало се по трасето да приветства Чарлз Трети и Камила. Дъждът по никакъв метод не пречи на събитието, британците мъчно могат да бъдат уплашени с неприятно време.

В абатството към този момент дойдоха високопоставените посетители и повече от 2200 души, измежду които представители на 203 страни, множеството от които държавни глави монаси от целия свят и членове на кралското семейство. Тук еи българският длъжностен министър председател Гълъб Донев.

Коронацията стартира в 13:00 българско време и ще бъде ръководена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, който е глава на англиканската черква. Това ще бъде безспорно една обилна помпозна гала с доста антични ритуали и обичаи.

Коронацията би трябвало да завърши в границите на два часа, след което към този момент коронясаните крал Чарлз Трети и кралица Камила, която към момента е кралица консорт, ще се върнат по същото трасе назад в Бъкингамския замък. Там те ще се появят в обкръжението на най околните членове на фамилията на балкона, с цел да следи обичайното авиошоу, което евентуално ще се състои макар не изключително подобаващото време.

Премиерът Риши Сунак дефинира днешния ден като миг на изключителна национална горделивост и жива проява на модерния темперамент на страната. Много се натъртва на това какъв брой е пъстра и разнородна цялата тази гала, включваща всевъзможни раси и религии.

Риши Сунак написа в Туитър, че " няма друга страна, която може да показа по подобен метод ослепителната показност. Но това не е просто театър. Това е горделив израз на нашата история, просвета и обичаи ". Според него от днешната коронация съставлява нещо като свещен обред, посредством който се ражда нова епоха.

Иначе в цяла Англия през целия ден ще е подобен - в празненства, по случай коронацията на крал Чарлз Трети.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР