В Лондон тържествено отбелязват Платинения юбилей на кралица Елизабет II,

...
В Лондон тържествено отбелязват Платинения юбилей на кралица Елизабет II,
Коментари Харесай

В чест на кралицата: Грандиозен концерт за платинения юбилей на Елизабет II


В Лондон тържествено означават Платинения празник на кралица Елизабет II, която от 70 години е държател на Обединеното кралство.

Бъкингамският замък беше трансфорат в голяма сцена, на която уважението си към най-дълго управлявалия в историята английски монарх показаха международни звезди.

Oще в първите секунди на спектакъла стана ясно, че това ще бъде едно извънредно празненство. Мечето Падингтън сподели по какъв начин не би трябвало да се държиш, когато пиеш чай с кралица, само че сигурно остана ненадейно, когато самата Елизабет II извади от черната си чанта сандвич с мармалад.

Снимка: БГНЕС / EPA


Когато " Куин " открие концерт, до момента в който кралицата тактува със сребърна лъжичка върху чашата си с чай, не може да се чака нищо по-малко от впечатляваща вечер.

Алиша Кийс, Ханс Зимер, Крейк Дейвид, Мабел, Джордж Езра, Андреа Бочели, Селесте, Нийл Роджърс, Дюран Дюран бяха дребна част от звездите, които пяха на концерта. Камерите не пропуснаха да покажат Принц Уилям и синът му, принц Джордж, който приглася с цялостно гърло на сър Род Стюард, а осъществяването на Елтън Джон беше извънредно прочувствено.

Снимка: Reuters


Поздрави сервираха сър Дейвид Атънбъро, Мишел Обама, Ема Радукану, Дейвид Бекъм, Стивън Фрай, Дейм Джули Андрюс.

Всички изрекоха безкрайното си почитание към достолепието, с което кралицата носи короната си през последните 70 години.

Думата на вечерта беше " Благодаря ".

Даяна Рос постави края на този необикновен концерт, отдаден на кралица Елизабет II.

Снимка: Reuters


Принц Уилям употребява юбилея на баба си, с цел да притегли вниманието на обществото върху значимостта на опазването на околната среда. На фасадата на Бъкингамския замък бяха показани фрагменти от неповторимата природа на планетата ни.

Основен акцент на сцената беше голямо дърво, което символизираше края на самодейността за засаждане на над 1 милион дървета на територията на Кралството през последната година.

Речта на принц Чарлз беше доста прочувствена и персонална. Тя накара мнозина измежду десетките хиляди към двореца да се замислят за преходността на живота.

В унисон с тематиката за запазване на природата, нямаше обилни фойерверки, само че стотици дронове изрисуваха в небето над двореца емблематични за кралицата знаци - корги, обичаната й чанта, тичащ кон и лебед.

За край беше изписан голям надпис " Благодарим Ви, Мадам! ".

Това беше впечатляващият край на една невероятна вечер, в която британците демонстрираха по същия този необикновен метод обичта си към своята кралица.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР