В Лондон почина вокалистката на ирландската група Cranberries Долорес О`Риърдън.

...
В Лондон почина вокалистката на ирландската група Cranberries Долорес О`Риърдън.
Коментари Харесай

Замлъкна уникалният глас на Долорес О’Риърдън

В Лондон умря вокалистката на ирландската група Cranberries Долорес О`Риърдън . От полицията не прецизират каква е повода за гибелта на 46-годишната певица, съобщи Би Би Си.

Известно е, че тялото й е открито в стая на лондонски хотел. В публично изказване на нейните представители се споделя, че тя е била в английската столица, с цел да прави записи.
Посочва се, че роднините й са шокирани от неочакваната новина и не желаят външна интервенция в този сложен за фамилията миг.

Долорес О`Риърдън получи международна популярност като вокалистка на Cranberries.
Пред 1994 година тяхната ария " Зомби " от втория им албум " No Need to Argue " стремително зае първите места в чартовете на Австралия, Франция, Германия, Белгия и редица други страни, в това число България. Макар че албумът като цяло е извънредно сполучлив - продадени са към 17 милиона копия , точно " Зомби " се трансформира в емблематична ария за групата.



През 2003 година О`Риърдън стартира независима кариера . Тя е създател на саундтрака към кино лентата на Мел Гибсън " Страстите Христови ".

В продължение на 20 години тя беше омъжена за някогашния управител на групата Duran Duran Дон Бъртън. Двамата имат три деца.

През 2017 година Cranberries , които се събраха още веднъж, оповестиха, че стартират международно турне . През месец май обаче, в разгара на турнето, групата беше принудена да го прекъсне и да анулира оставащите концерти поради здравето на певицата. Беше обявено, че тя има проблеми с гърба.

През декември Долорес О`Риърдън написа в страницата си във Facebook, че се усеща добре и е изпълнила няколко песни на празника на списание " Billboard " в Ню Йорк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР