В Литературния клуб на Столична библиотека във торник, 19 ноември

...
В Литературния клуб на Столична библиотека във торник, 19 ноември
Коментари Харесай

Поети журналисти представят „Тринайсет“ и други стихотворения

В Литературния клуб на Столична библиотека във торник, 19 ноември от 18.00 часа, тринайсет поети публицисти показват свои стихове. Те са събрани в антологията „ Тринайсет “ и по този начин по напълно натурален метод книгата се ражда с името си. Тя беше показана на българската аудитория преди към месец и носи знака на издателство „ Атеа “. " Тринайсет " е третият алманах, който Клубът на поетите публицисти издава. Авторите в това издание са: Асен Сираков, Боряна Желева, Венцислав Паскалев, Гергана Хрисчева, Димитър Дженев,  Иглика Горанова, Мариана Кирова, Палми Ранчев, Силвия Недкова, Спасиана Кирилова, Станислава Пирчева-Ава, Татяна Атанасова и Татяна Явашева.
Редактори на книгата са Татяна Явашева и Иглика Горанова. Графичният дизайн е изработен от художничката Александра Димитрова, която употребява за оформлението особено обработени фотоси с забавна история – те са правени на остарял транспортен съд в каменна кариера край София.
Клубът на поетите публицистите е свободна общественост, която съществува от 2003 година През 2004 година излиза първият лиричен алманах „ Време за кактуси “, а през 2013 година издават „ Време за камъни “. Сбирките на Клуба са в Литературния кабинет „ Владимир Башев “, който се намира в дома на огромния български стихотворец. Всеки от 13-те има издадена най-малко една книга, а някои и много повече. Събира ги това, което може да създадат дружно.
Ето тяхната покана: Хората вършат мястото, само че и мястото постоянно е от голяма важност за хората. Затова за нас е значимо наши стихове да прозвучат в Литературния клуб на Столичната библиотека. Заповядайте на нашата поетична вечер!
А ето какво споделя за антологията „ Тринайсет ” поетесата и книжовен критик Силвия Недкова: " Точно през днешния ден е напряко невероятно се живее посредством лирика. И никой не знае това по-добре от публицистите. Затова тази антология аз и сътрудниците ми я претърпяваме като знамение. Всички 13 поети  трансформираме действителността в метафори и с този алманах заявяваме, че може и красиво, може и без експанзия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР