„В листите ни има нови хора, но и партийни имена,

...
„В листите ни има нови хора, но и партийни имена,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Няма напрежение вътре в БСП. Мобилизирани сме за изборите

„ В листите ни има нови хора, само че и партийни имена, потвърдили се в предходни парламенти. Иво Христов пожела самичък да напусне парламентарната група, на господин Кадиев предложихме трето място в листата в София. Той не одобри това. Сега ние разчитаме на опит, само че и на нови имена. Предстои ни при започване на другата седмица да подпишем съглашения с още 5 обединения “, сподели още водачът на левицата.

„ Нашето място в последните социологически изследвания демонстрира растеж от няколко % по отношение на предходните избори. В 46-тия парламент показахме, че сме рационални и диалогични, положихме старания за сформиране на кабинет и хората виждат това “, изясни тя.

Резултатите на „ Продължаваме промяната “ Нинова си изяснява с това, че хората желаят да опитат нещо ново и търсят новия си избавител, както беше със Слави Трифонов. По думите й тезата „ леви цели с десни средства “ е безсмислена. „ Борбата с корупцията не е дясна или лява, нея или я водиш или не “, изясни тя. Не сподели какви допирни точки имат с партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото към момента не са излезли с стратегия.

„ В момента цените са въпрос на въпросите “, счита Корнелия Нинова. Тя регистрира, че целите на Българска социалистическа партия ще бъдат ориентирани в тази посока. Нинова напомни, че от партията организират серия от съвещания с разнообразни сектори и синдикати.

„ За нас най-важната тематика са цените и това по какъв начин да помогнем на семействата, с цел да преминем през тежката зима. Нужни са незабавни ограничения за преодоляване на цените. Освен това намаляването на Данък добавена стойност на храните, обезпечаване несъмнено количество електрическа енергия на енергийно бедните семейства и така нататък “, са част от ограниченията, които предлага Българска социалистическа партия.

„ Зелената договорка не може да стане на несъразмерната цена, която България би трябвало да заплати. Трябва да има пролонгация и ще го предложим в Брюксел. АЕЦ „ Белене “ е мощността, която може да замести „ Мариците “. Времето потвърди, че това не е външен, а народен интерес “, уточни още Нинова във връзка задаващата се енергийна рецесия.

„ Губите скъпо време. Сега е времето да се съберем и да водим диалози “, обърна се водачът на Българска социалистическа партия към сътрудниците си от останалите партии. „ Няма да сключваме предизборни съглашения “, регистрира обаче тя.

„ Имаме подготвеност за състав на държавно управление, само че това би било неверен метод. Видяхме го при Слави Трифонов. При договарянията постъпихме по различен метод. Заявихме, че няма да слагаме предварителни условия. За нас процесът би трябвало да тече назад – първо да проведем диалози и по-късно да предлагаме кабинет “, разяснява още Корнелия Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР