В листата на ВМРО ще попаднат режисьорът Андрей Слабаков и

...
В листата на ВМРО ще попаднат режисьорът Андрей Слабаков и
Коментари Харесай

Андрей Слабаков и Димитър Шивиков - в листата на ВМРО за евроизборите

В листата на Вътрешна македонска революционна организация ще попаднат режисьорът Андрей Слабаков и военачалник Димитър Шивиков. Това съобщи в ефира на Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.
Бившият пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков беше упрекнат в злоупотреби и превишаване на пълномощия. Военният съд в Пловдив обаче го оправда. В случая ставаше дума за черпаци, отпускани за градски тържества, кокошки, патки и петли, които отглеждал непозволено в отделението си. Според прокуратурата, генералът е отслабил боеспособността на армията, откакто пратил личен състав от кухнята за тържествата в Клисура във връзка Априлското въстание. Оказвайки помощ и на други общини за сходни прояви, той трябваше да дава отговор пред съда.
Шивиков бе оневинен и по обвиняването, че е направил длъжностно закононарушение, като е дал опция на подчинените си да упражняват футбол и да станат армейски първенци на страната, като по този метод е нарушил ритъма на физическата им подготовка.
Миналата година Софийски боен съд оправда о.з. бригаден военачалник Димитър Шивиков и по обвиняванията за заграбване на имущество за малко над 10 000 лева от времето, когато той беше пълководец на българския контингент в Афганистан. Става дума за 2010 година, когато на контингента са били предоставени одеяла, якета, панталони, зимни комплекти, спортни и футболни екипи, предопределени да бъдат раздавани като безплатна помощ на локалното население.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР