В листата на БСП има само един, който може би

...
В листата на БСП има само един, който може би
Коментари Харесай

Борисов: Листата на БСП е шпионин-ДС-шпионин. Щом Станишев го няма, БСП нямат общо с европейските социалисти

" В листата на Българска социалистическа партия има единствено един, който може би схваща от европейска политика, другото е - разузнавач, Държавна сигурност, разузнавач, Държавна сигурност. "
 Станишев: Листата на Нинова е подарък за ГЕРБ, партията става вождистка  Шефът на кабинета на Радев в листата на Българска социалистическа партия за евровота, Станишев - не  Йончева: Станишев е добър рицар, би трябвало да е в листата на Българска социалистическа партия за евровота
Така водачът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов разяснява показаната през днешния ден листа на Българска социалистическа партия с претенденти за евродепутати в идните в края на месец май избори за Европейски парламент.

За Борисов - членувал в Българска комунистическа партия, основал охранителни компании и бил гард на ръководителя на Министерския съвет в комунистическа Народна република България Тодор Живков, а по-късно - и Симеон Сакскобургготски - единият, " който може би схваща от европейска политика " е Деница Златева. За нея настойчиво се говореше, че ГЕРБ не са съумели да привлекат в редиците си макар мощната си мотивация и положените огромни старания.

Златева бе интернационален секретар на Българска социалистическа партия, а преди този момент - шеф кабинет на вицепремиера по въпросите за еврофондовете Меглена Плугчиева, евродепутат и народен представител от Българска социалистическа партия в 42-то Народно заседание, вицепрезидент на Социалистическия интернационал на дамите. и вицепремиер, отговарящ за българското европредседателство, в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.

За разлика от рецензиите към претендентите в листата на съперниците, към своите, на ГЕРБ, той се обърна с оценката: " Харесвате ми ". Ето, те били повода съперниците на ГЕРБ да желаят " да ни вкарат в компроматна игра ".

Дали " компроматната игра " са купуваните на едро евтини жилища - Борисов не сподели.

Борисов продължи да разяснява листата на Българска социалистическа партия на събитие, в центъра на което трябваше да е представянето на политическата платформа на ГЕРБ за евроизборите. Според премиера " даже и Русия няма общо с тази листа " (на Българска социалистическа партия - бел. ред.); " някой желае да им се предложи ". Премиерът можел да се обзаложи, че началникът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов щял да бъде в листата на Българска социалистическа партия, " тъй като видях по какъв начин се гледат с Корнелия Нинова оня ден ". Борисов разяснява и абсурда, обвързван с листата на Българска социалистическа партия: отсъствието на водача на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев от нея.

„ В момента имаме един българин на най-голям пост в света – Сергей Станишев, водачът на ПЕС, левият Манфред Вебер. Невключването му в листата демонстрира, че нашите съперници към този момент нямат нищо общо с европейските социалисти – това ще бъде тълкуванието на открито “, разяснява Борисов.

Платформата

Не ясни, съответни цели с краен период и проект за осъществяване, а по-скоро лозунги - на места популистки и/или клиширани - изпълват платформата на ГЕРБ. Вътре са смесени чисто вътрешни въпроси, а не такива, които могат да бъдат обсъждани на равнище Европарламент.

Асим Адемов показа платформата на ГЕРБ в бранш „ Образование “. От клишираните изречения за " еднакъв достъп ", " превъзмогване на неграмотността посредством качество " и " връщане на децата в класните стаи " не стана ясно какви съответни цели в образованието ще преследват българските депутати в Европейския парламент. 

" Трябва да възпитаваме нашите деца в дух на полезности и национализъм. Ще влагаме в нововъведения и основни умения. Ще продължим да поддържаме младежките политики “, съобщи Адемов.

Андрей Ковачев показа платформата в опазването на здравето и още веднъж се видя, че тя се концентрира върху вътрешната политика в бранша. ГЕРБ щели да работят за по-добра незабавна помощ, за създаване на здравно-информационна система, отново - за еднакъв достъп, този път до опазване на здравето.

" Ще работим и ще използваме европейските средства за научна активност за намирането на ефикасни лекувания на болесттите. Защото в случай че желаеме да имаме ефикасна стопанска система, би трябвало да имаме здрави жители ", сподели Ковачев.

Той показа и целите във външната политика: довеждане докрай на присъединителния развой на Западните Балкани, положително съдействие с Турция в региона на сигурността, стопанската система и енергетиката, единна политика във връзка с Близкия изток, капиталов проект за Африка.

На Ева Майдел се падна бранш „ Икономика “. Тук целите на ГЕРБ са довеждане докрай на единния европейски пазар, българско произвеждане с висока добавена стойност (не стана ясно по какъв начин бъдещите депутати на ГЕРБ в Европарламента ще се борят за това), нови пазари за българските артикули и услуги, пазари без двойни стандарти, понижаване на бюрокрацията.

Бившият районен министър Лиляна Павлова показа панела „ Регионално развиване, кохезионна политика и транспортна инфраструктура “.

" В кохезионната политика задачите са пет – по-близо до жителите, по-добра съгласуваност, по-социална, по-зелена и по-интелигентна. В районната политика ще работим за това, да няма разлики в районите и да развием трансгранично съдействие. Целите ни в транспортната политика са довършването на пътната конструкция по коридорите на Трансевропейската транспортна мрежа и завършването на предпочитаните жп прави “, изясни Павлова.

Бившият екоминистър Ивелина Василева показа бранш „ Екология “. В Екологичен потенциал депутатите на ГЕРБ щели да работят за обезпечаване на чиста питейна вода посредством продължение построяването на съвременна водоснабдителна инфраструктура, вложения в ръководството на отпадъчните води, възстановяване качеството на въздуха, битка с изменение на климата, обезпечаване зелени работни места, стимулиране на нововъведенията, преход към кръгова стопанска система, актуализиране на Дунавската тактика, приемане на Черноморска тактика и други

Зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков показа енергетиката, чиито цели били пет - енергийна сигурност, обединяване на европейските пазари, декарбонизация на стопанската система, възобновима сила, енергийна успеваемост.

В земеделието, показано от зам.-кмета на Смолян Марин Захариев, цели са електронизация и цифровизация на ръководството на земеделските стопанства, точно земеделие за повишение успеваемостта и приходите, доближаване на директните заплащания сред Източна и Западна Европа, увеличение % на обвързана поддръжка, мощна поддръжка за пчеларството, поддръжка на биологичното земеделие, поддръжка за младите фермери, битка с двойните стандарти.

Той разгласи и задачите на ГЕРБ в обществената политика, които прозвучаха по-скоро като девиз: взаимност, достолепие и обществена правдивост. Въпреки свадите в обществената сфера, в това число поради политики, свързани с правата на нелечимо заболели деца, ГЕРБ щели да " продължат " да работят за хората в неравностойно състояние, за превъзмогване на младежката безработица, за почтено място на дамите на пазара на труда и други

Емил Радев изложи целите в защитата: " създаване на общ защитителен потенциал като европейски дирек на НАТО ", увеличение разноските за отбрана до 2% от Брутният вътрешен продукт към 2024 година, усилване на отбранителната подвижност в Европейски Съюз, основаването на Европейски фонд за защита засилено съдействие сред Европейски Съюз и Англия и след Брекзит, поддръжка на позицията на Европейски Съюз по отношение на Русия, съблюдаване на интернационалното право, общоевропейска тактика за битка с корупцията и други Основен приоритет за ГЕРБ щели да бъдат миграционните процеси и битката с тероризма, както и присъединението на България към Шенген.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР