В Лисабон лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев

...
В Лисабон лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев
Коментари Харесай

Лидерът на ПЕС се обяви за Европа без различни скорости

В Лисабон водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев се разгласи за Европа без разнообразни скорости и обществени неравенства. Станишев очерта трите политически борби на левицата за идната година - налагането на обществения дирек, новата промяна в Еврозоната и бюджет без рестрикции. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска ПЕС да излезе с единна позиция срещу двойния стандарт в качеството на храните. От Португалия предават Надежда Василева и Лъчезар Ораков.

 © Българска телеграфна агенция
Лисабон. Градът на португалските мореплаватели и насочна точка за велики географски открития. Бившият кмет и настоящ министър председател -социалист Антонио Коща пое властта в страната, изтощена от промени и орязване на разноски и за 2 години кабинетът му съумя да сътвори 270 хиляди нови работни места.
Антонио Коща - министър-председател на Португалия: Европейците се нуждаят от Европа, а Европа - от социалистите. Така ще бъде отговорено на упованията на хората за повече сигурност, претовареност и по-добро бъдеще за всички.
В Лисабон водачите на леви партии се сплотиха, че Европа е в обстановка на дълбока неустановеност и възходящото неравноправие, изправена пред казуса с мигрантите, тероризма и обстановката с Брекзит.
Сергей Станишев - президент на ПЕС: Навсякъде в Европа порастват извънредно националистически, антиевропейски, популистки партии, които играят със страховете и терзанията на хората, които са напълно обосновани. В този миг социалдемокрацията в Европа не може да се наведе, да чака да отмине бурята, а би трябвало да се изправи със самочувствие и с доста явен проект и визия за бъдещето на Европа.
Европейските социалисти ще работят за понижаване на разликата в заплащането сред мъжете и дамите с 2 % всяка година, както и за по-малка разлика в пенсиите, която в този момент е към 40% за страните от Евросъюза.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че обществените права са измежду целите на българското председателство. Тя се разгласи за единна позиция на ПЕС срещу в Европа да има храни с друго качество.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Мисля, че това е нещо съответно, с което можем да дадем образец, че се борим против неравенствата в Европейски Съюз. Не единствено при жителите - сред най-богати и най-бедни, а и като статус на другите държави-членки.
Европейските социалисти взеха решение също членовете и симпатизантите на техните партии директно да избират общият им претендент за началник на Еврокомисията през 2019-а.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР