В линейката, която бе спряна в центъра на Варна, за

...
В линейката, която бе спряна в центъра на Варна, за
Коментари Харесай

В линейката нямало спешно болен човек. Шофьорът и униформеният се уточнили, твърдят от полицията

В колата за спешна помощ, която бе спряна в центъра на Варна, с цел да мине кортежа на израелския министър председател, е нямало незабавно болен пациент. Това излиза наяве от репортаж на БТВ.

``
реклама

Припомняме, че любителско клипче от обстановката провокира същински взрив на неодобрение в обществените мрежи.

" Линейката е превозвала пациентка до болница. Автомобилът е бил спрян за напълно малко време, а по думите на водача това малко време не се е отразило по никакъв метод върху положението на пациентката. В колата не са осъществявани животоспасявщи дейности ", споделя пред медията Мая Рашева, шеф на център за незабавна помощ във Варна.

Медицинско лице е пътувало откъм гърба до пациентката, а в случай че е имало опасност за нейното положение, водачът щял да изиска позволение да мине преди кортежа.

Линейката е била единствено с включени светлини, без сирена. Според закона, представен от БТВ, моторни транспортни средства със специфичен режим на придвижване са колите и мотоциклетите, които при придвижването си подават по едно и също време сигнал с проблясваща синя и/или алена светлина и специфичен звуков сигнал. Специалният режим на придвижване се употребява единствено по нужда.

" Нашите коли се движат по този начин, когато се касае за код " А " за критичено положение - в случай че се се отнася директно за заплаха за живота на пациента ", споделя още Мая Рашева.

В кортежа не е имало представител на българското държавно управление, оповестиха от Национална работа " Охрана " и насочиха въпросите към Министерство на вътрешните работи. 

От варненската полиция изясняват, че служителят на реда и водачът на колата за спешна помощ се прецизирали на място, че колата за спешна помощ може да изчака.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР