В лимоновата кора се съдържат много повече полезни витамини, фибри

...
В лимоновата кора се съдържат много повече полезни витамини, фибри
Коментари Харесай

Хитри идеи как да използваме лимонените кори в домакинството

В лимоновата кора се съдържат доста повече потребни витамини, фибри и минерални съединения, в сравнение с в сока на самия плод. Но пък я употребявам много по-рядко, най-много в сладкиши. Но истината е, че кората от лимон има доста други изгоди даже в семейството. Тя прочиства и избелва, като е чудесна за заличаване на груби сектори по нашите ръце и лакти.

Ок лимоновата кора също по този начин може да се получи доста добър ароматизатор. Може да нарежете на дребни части, да добавите пръчки канела и малко карамфил, след което да залеете с вода. Поставяте на котлова, без покриване и оставяте да кипне за към петнайсет-двайсет минути.
Какво ще се случи с тялото ни, в случай че всеки ден ядем комат лимон?
Диетоложката Александра Лапина разкри пред РИА Новости кои са потребните свойства от потреблението на лимон и показа кой е по-добре да н...
Прочети повече
Съд, който е нечист отвътре поради дълготрайно варене на кафе в него, може да бъде измит с лимонови кори, поставени в него и от горната страна да залеете с вода. Оставя се да престои за няколко часа и след това сместа се излива и избързва със суха забрадка. Може да приготвите и препарат за почистване от лимонови кори. Напълва се стъклен буркан с малко от тях, след което се заливат с оцет. Буркана се затваря добре и се оставя на мрачно две седмици. После течността се прецежда, а в случай че желаете да я употребявате, се разрежда в равно съответствие с вода. Тази примес е идеална за разчистване на остарели петна по кухненския плот.

Ако от хладилника ви усещате неприятни миризми, то лимоновите кори са чудесни за неговото разчистване. Във вътрешността му сложете няколко от тях, върху които има малко месеста част от самия плод. Микровълновата фурна също може да бъде почистена с кори от лимон. Поставят се във вътрешността и, само че във стъклен съд с вода. Фурната се включва за пет мин., тъй че водата да кипне и да се образува пара. После се изчаква за още толкоз време, с цел да може тази пара да размекне наслоената нечистотия, след което се почиства с влажна забрадка.

С лимонови кори може да се полират и железни произведения, като от вътрешната част на кората се постави сол и се натърка повърхността на изделието. Ако пък във вашият дом има доста мравки, може да ги прогоните, като поставите лимонени кори на местата, където сте ги забелязали. От аромата на лимон бягат и всевъзможни бълхи и хлебарки. С корите от лимон може добре да дезинфекцирате дъските за рязане в кухнята, без значение от техния материал. Достатъчно е единствено да бъдат натъркани и оставени за несъмнено време, след което да бъдат изплакнати с вода.

Лимоновата кора също е и превъзходен скраб за кожата на лицето, в случай че се нареже на ситни части и се добави към тях малко захар на кристали. Ако пък рендето ви мъчно се мие, може да отстраните следите по него като го натъркате с кора от лимон и след това изплакнете.
Колко е потребна лимоновата вода
Лимонова вода като лекарство Лимонова вода работи като лекарство против сезонни грипове и настинки, защото укрепва имунната система...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР