В Лигата на нациите по футбол е трудно дори и

...
В Лигата на нациите по футбол е трудно дори и
Коментари Харесай

Саутгейт: Няма да ни бъде лесно във второто ниво на Лигата на нациите

В Лигата на нациите по футбол е мъчно даже и във второто равнище, съобщи британският селекционер Гарет Саутгейт след жребия. Неговият тим попадна в една група с Република Ирландия, Гърция и Финландия.

Англичаните не са се изправяли против ирландците в формален дуел от 1991, когато двата тима играха европейска подготовка в Лондон. Приятелски мач през 1995 пък бе преустановен прибързано поради произшествия в публиката, а през 2020 двата тима се срещнаха в контрола.

" В групата има тимове, с които не сме се срещали от много време. Няма да бъде елементарно ", съобщи Саутгейт в изявление за Sky Sports след жребия.

" Всички почитатели в Англия са разочаровани от това, че отпаднахме във второто равнище на Лигата на нациите, само че там мачовете също са сложни. Разбира се, най-голямата ни цел е да спечелим групата и да се завърнем в Лига А.

" Като цяло съм със смесени усеща от представянето ни в Лигата на нациите досега. В първото издание финиширахме трети, а последните две бяха доста сложни. И в трите случая обаче използвахме множеството мачове, с цел да гледаме нови футболисти в националния тим. Трябва да реализираме баланс сред това да играем с младежи и да печелим, тъй като второто не се случи в последния шампионат.

" Лигата на нациите изправя най-хубавите един против различен и това е позитивна линия на конкуренцията ".

Преди Лигата на нациите ще бъде извършено европейското състезание в Германия и Саутгейт подсигурява, че вицешампионите са " напълно фокусирани върху него ". Той съобщи, че го " чака с неспокойствие ". / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР