В летния период по-важна е подготовката на водача за участие

...
В летния период по-важна е подготовката на водача за участие
Коментари Харесай

Вижте съветите на експерт как да шофираме при жегите

В летния интервал по-важна е подготовката на лидера за присъединяване в придвижването, в сравнение с автомобила, съобщи комисар Алекси Стратиев, специалист по пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ, представен от Фокус. „ Според мен по-скоро през летния интервал подготовка е обвързвана по-скоро с психическата настройка на лидера и с някои неща, които би трябвало да има в купето на автомобила, да вземем за пример вода. Лекарите споделят, че в тези температури би трябвало да се пият по 3-4 литра вода дневно “, уточни комисар Стратиев.

Лекар поучава по какъв начин да се оправим с летните горещини
 
Според него високите температури много бързо изчерпват силите на който и да е било лидер, тъй че е добре да се вършат, колкото се може по-често почивки и да се търси някакво ветровито място. „ Има значително места, като бензиностанции и места, избрани за отдих, където лидерът и пасажерите би трябвало да спрат, с цел да се ободрят “, разяснява той.

Какво време ни чака през лятото?
 
„ Преди всичко автомобилът би трябвало да бъде изправен. Като се стартира от спирачки, светлини, гуми, цялата техника, която би трябвало да работи по автомобила, би трябвало да работи “, сподели комисар Стратиев. Според него положителното време и положителните се пътища увличат и водачите нерядко надвишават скоростта, което е извънредно рисково и съчетано с високите температури, които лимитират в някаква степен опциите на лидера, е доста рисково за катастрофи.

Дерматолог: През лятото се предпазвайте от слънцето освен на плажа, само че и в града
 
По думите му лятото е благоразположен интервал към автомобила. „ Важно е да се ревизират и гумите, до каква степен те са с протектори, до каква степен са изправни. Тъй като високите температури покачват налягането в гумите и, в случай че те са износени, би трябвало да се сменят, без значение, че пътят е изсъхнал и че няма заплаха за превъртане “, уточни комисар Стратиев.

10 съвета за спокоен сън в летните горещини
 
„ Целостта на гумите е доста значима в този интервал. Ако някой към момента не е сменил зимните гуми с летни, би могъл да остане без гуми, защото при тези горещини, за едно пътешестване до морето и назад, те ще станат негодни, тъй като материалът, от който са направени е много по-мек, планувани са за много по-ниски температури, а жегите просто ще ги „ разтопят “, сподели той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР