В летните горещини освен хората от топлинен удар за застрашени

...
В летните горещини освен хората от топлинен удар за застрашени
Коментари Харесай

Ето как да пазим смартфона от прегряване в горещото лято

В летните горещини с изключение на хората от топлинен удар за застрашени и непрекъснатите ни спътници – смарт телефоните. Макар и проектирани да работят при относително необятен диапазон от температури, „ умните устройства ” са чувствителни към топлината и слънчевите лъчи, написа trafficnews.bg.

Ако съблюдаваме обаче няколко елементарни правила за прилагане на смарт телефона, може да си спестим главоболията от неработещо устройство – да вземем за пример, самоволното му изключване при прегряване и, не дай си боже, щета и следващ безценен ремонт или покупка на нов уред, написа technews.bg.
Ето няколко елементарни правила, към които можем да се придържаме, с цел да защитим обичания си смарт телефон от жегите, а с това да си подсигуряваме и известно успокоение:
-Когато е горещо, не подлагайте смарт телефона на натоварвания с тежки игри, които употребяват доста систематични запаси, защото това води до нараснало обособяване на топлота от чиповете – по този начин устройството ще работи при още по-висока температура.
-Ако е горещина, можете да облекчите работата на смарт телефона, като премахнете от него плътния калъф (в случай, че употребявате сходен аксесоар, схваща се) – това е все едно да си свалите костюма и вратовръзката в лятната горещина.
-Трябва да сте сигурни, че смарт телефонът ви не е изложен на директна слънчева светлина – сходно топлинно влияние може да аргументи непоправими повреди на устройството.
-Бъдете изключително деликатни със смарт телефона си, когато сте в колата – температурата на въздуха в затворения салон може да увеличи до 50 градуса на местата, огрени от слънчеви лъчи. Ето за какво, никога не оставяйте смарт телефона на слънце в автомобила.
-И още един съвет за автомобилистите. Ако употребявате смарт телефона си като навигатор, пробвайте се да го поставите на място, което се охлажда от въздушния поток на вентилационните отвори, с цел да избегнете прегряване.
Следвайки тези неангажиращи защитни ограничения, сигурно ще си спестите някои проблеми със смарт телефона, постоянно причинявани от прегряване. Потребителската електроника е уязвима на рискови температури и същите правила важат, да вземем за пример, и за преносимите компютри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР