В леденостудените зимни дни няма нищо по-приятно и съживяващо от

...
В леденостудените зимни дни няма нищо по-приятно и съживяващо от
Коментари Харесай

Полезни за здравето напитки през зимата

В леденостудените зимни дни няма нищо по-приятно и съживяващо от горещата напитка. И защото през зимата ни е нужен по-добър имунитет с цел да се борим против върлуващите вируси, имаме още една причина да се обърнем към едни от най-полезните топли зимни питиета, носещи изгоди за здравето. Ето кои са те.

Билкови чайове

Разбира се, в класацията за най-полезни питиета през зимата наложително влизат билковите чайове. Те са изпълнени с антиоксиданти и флавоноиди, подкрепящи имунната система и подобряващи цялостното здраве на организма, тъй че той да може да се бори по-добре с офанзивите на вирусите през зимата.

Билките, които имат оптимален резултат върху организма:

Лавандула – има прелестни успокояващи резултати, понижава напрежението и тревогата и усъвършенства настроението. Когато тялото и мозъкът се усещат добре, те са по-малко податливи на болестотворни микроорганизми.

Маточина – има превъзходен резултат в понижаването на кръвното налягане и възстановяване на кръвообращението.

Джинджифил – потребен при гадене, нарушено храносмилане, смутени вътрешности. Коренът от джинджифил има мощни противовъзпалителни и антибиотични свойства, също по този начин покачва имунитета при вирусни инфекции.

Зелен чай – съдържа противовъзпалителни субстанции, които имат мощни антивирусни свойства.

Топло мляко

Калций, витамин D, калий, мелатонин и триптофан – това са единствено част от потребните съставки, намиращи се в прясното мляко. Те поддържат постоянни равнища на кръвното налягане, понижават напрежението и подтикват съня. Изпийте чаша топло мляко вечер преди лягане за по-добра отмора на организма.

Гореща напитка с тиква

Тиквата съдържа превъзходни хранителни субстанции, измежду които доста витамини.

Съставки на напитката:

2/3 чаша прясно мляко
1/3 чаша кафе, горещо
¼ чаша сварена тиква
½ чаена лъжичка канела
1 чаена лъжица кленов сироп
Смесете всички съставки в блендер и изпийте напитката незабавно, до момента в който е топла.

Чай матча с мед

Матча е тип японски зелен чай. Той има мощни антиоксиданти, които противодействат на болестотворните микроорганизми. Медът пък има много мощни антибактериални свойства. Така тази композиция се оказва много потребна в зимните дни.

Напитка с алено цвекло и мляко

Червеното цвекло, като множеството кореноплодни, съдържа витамини, минерали и антиоксиданти, които усъвършенстват функционалностите на черния дроб, жлъчката, имунната система, бъбреците, храносмилателния тракт.

Съставки на напитката:

½ чаена лъжица мед
1 щипка прясно настъргана ванилия
½ щипка канела
250 мл вода
150 г алено цвекло, нарязано
¾ чаша бадемово мляко
В меда разбъркайте канелата и ванилията. Оставете настрани.

В дребна тенджера на висока температура кипнете водата. В нея прибавете цвеклото. Прибавете медената примес и бадемовото мляко за няколко минути. Свалете от огъня. Пасирайте и изпийте незабавно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР