В Латвия последваха примера на съседна Литва и започнаха обществена

...
В Латвия последваха примера на съседна Литва и започнаха обществена
Коментари Харесай

И в Латвия събират пари, за да дарят дрон на Украйна

В Латвия последваха образеца на прилежаща Литва и започнаха социална акция за набиране на пет милиона евро, с цел да бъде платен дрон, който да бъде употребен от Украйна във войната с Русия, съобщи ДПА.

Инициативата бе подета от латвийски музикант и украински публицист. Те желаят да изпратят дрон в Киев благодарение на министерството на защитата на Латвия. На вторя ден от акцията по сметката са постъпили към 300 000 $.

В началото на юни в Литва за няколко дни събраха пари, с които да купят за Украйна военен дрон " Байрактар ". Впечатлена от самодейността, турската компания даде безпилотния летателен уред гратис, напомня ДПА.

Малко по-късно започнаха сходни акции в Полша, Норвегия и Канада. Украйна към този момент употребява дронове " Байрактар " в боевете си с съветските въоръжени сили.

Междувременно стана ясно, че Украйна е получила от Латвия шест самоходни американски гаубици М109.

" Заедно ще победим! ", написа по този мотив в " Туитър " украинският министър на защитата Олексий Резников.

От началото на съветската инвазия преди близо половин година Украйна получи седем разнообразни вида 155-милиметрови гаубици, които дават отговор на стандартите на НАТО. Бившата руска република се пробва да смени тежкото си въоръжение от времето на Съюз на съветските социалистически републики, защото е по-малко точно и боеприпасите за него се изчерпват, отбелязва ДПА.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР