В Лас Вегас, Невада се проведе 64-ата церемония по връчването

...
В Лас Вегас, Невада се проведе 64-ата церемония по връчването
Коментари Харесай

Носителите на Грами за годината

В Лас Вегас, Невада се организира 64-ата гала по връчването на най-престижните музикални награди - " Грами ".

Дуото " Силк Соник " завоюва премията " Грами " за ария на годината. Проектът, в който вземат участие Бруно Марс и Андерсън Паак, сграбчи статуетката за песента " Leave The Door Open ". Дуото Бруно Марс и Андерсън Паак извършиха песента на откриването на церемонията и се завърнаха минути по-късно, с цел да одобряват трофея си. " Заради вас, хора, аз и Анди ще пеем тази ария вечно ", сподели Марс.

Оливия Родриго получи премията за най-хубав нов реализатор, а също по този начин бе отличена за най-хубав поп албум и най-хубаво поп осъществяване.

Групата " Фу Файтърс " завоюва и трите награди " Грами ", за които беше номинирана - за най-хубав рок албум, най-хубаво рок осъществяване и най-хубава рок ария. Преди малко повече от седмица барабанистът на групата Тейлър Хокинс умря ненадейно. Никой от " Фу Файтърс " не се появи на церемонията, макар че по време на телевизионната церемония вечер се очакваше да бъде отдадена респект на 50-годишния Хокинс. 

Украинският президент Володимир Зеленски се появи изненадващо на церемонията по връчването на премиите " Грами ", като прикани за поддръжка на страната си и помоли водещите реализатори в сектора да " запълнят тишината ", породена от войната с музика. 

Тазгодишният номиниран за най-вече " Грами " Джон Батист се издигна над тежката си конкуренция и завоюва 5 награди, измежду които влиятелното отличие за албум на годината за " We Are " - успех за джаз и R&B изпълнителя с по-малко международно самопризнание от сътрудниците си поп звезди.

Батист - водач на група и ефирен водещ, чиито предходни награди включват " Оскар " за саундтрака му към анимационния филм на Pixar " Soul " - изненада наблюдаващите на " Грами ", като получи 11 номинации тази година - най-вече от всички реализатори, осведоми БГНЕС.

Българската композиторка Пенка Кунева стана част от носителите на " Грами " с присъединяване си в албума “Жени воини: Гласовете на смяната ". Албумът завоюва в категорията “Класическа сбирка ". Кунева работи в Холивуд като композитор и оркестратор повече от 20 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР