В лагера на националния отбор на Белгия по футбол не

...
В лагера на националния отбор на Белгия по футбол не
Коментари Харесай

Белгийците не могат да обяснят срива в играта си при загубата от Швейцария

В лагера на националния тим на Белгия по футбол не могат да обяснят срутва в играта си при загубата от Швейцария, която ги прати отвън топ 4 в шампионата Лига на нациите. Белгийците поведоха с 2:0 още преди средата на първото полувреме, само че в следствие позволиха пет безответни гола и паднаха с 2:5, което ги прати на второто място във втора група на елитната дивизия на конкуренцията.

С триумфа пък Швейцария измести противника от върха поради по-добри индикатори в директните дуели, откакто възпитаниците на Владимир Петкович бяха изгубили първия мач в Брюксел с 1:2.

" Високомерие? Не, просто те ни изненадаха с контраатаките си, а ние като че ли забравихме да се пазиме ", разяснява наставникът на белгийците Роберто Мартинес.

" Трудно е да се изясни катво се случи. Започнахме добре, по-късно Швейцария към този момент нямаше какво за губи. Дадохме им благоприятни условия и те се възползваха, с цел да се върнат в мача. Трябва да проучваме добре този дуел и да се опитаме да осъзнаем грешките си. Загубата е още по-горчива предвид на това, че започнахме толкоз добре ", добави той.

Белгия загуби едвам за повторно под управлението на Мартинес, който пое състава след Евро 2016, като другото проваляне беше на полуфиналите на Мондиал 2018 в Русия от бъдещия първенец Франция.

Полузащитникът Това Мюние съжалява, тъй като " Белгия е държал мача в ръцете си ".

" Началото беше съвършено за нас. Поведохме с 2:0, а можеше да вкараме и още голове. Може би си помислихме, че към този момент сме в топ 4. Със сигурност за мен това беше най-лошият мач с националната фланелка ", сподели Мюние.

Вратарят Тибо Куртоа също отдава обрата на отпущането след положителната преднина първоначално.

" Мисля, че това 2:0 ни донесе възприятието, че повече нищо не може да се обърка. Но това е мач на най-високо равнище и се надявам, че тази загуби ще ни бъде като урок за бъдещето ", сподели Куртоа.
Халфът Торган Азар, който се разписа два пъти в първите 17 минути, дефинира срещата като " странна ".

" Може би началото беше прекомерно положително и ние станахме прекомерно сигурни, че сме изпълнили задачата си. С преднина от 2:0 по никакъв метод не трябваше да изпускаме успеха. Трябва да се поучим от грешките си, тъй като през днешния ден получихме доста значим урок ", сподели Азар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР