В лагера на Барселона са щастливи, след като поне на

...
В лагера на Барселона са щастливи, след като поне на
Коментари Харесай

Въпросът не е дали сме прави, коментираха от Камп Ноу

В лагера на Барселона са щастливи, откакто най-малко на този стадий се разминаха с изваждане от шампионата за Купата на краля в Испания. Леванте подаде тъжба, че по време на първата среща сред двата отбора от 1/8-финалите в конкуренцията тимът на Ернесто Валверде е разчитал на футболист, който е бил осъден. Става дума за младия бранител Чуми, който е бил натрупал жълти картони, само че от дуели за дубъла. Възникна спор дали глобата важи за мачовете на първия състав, или не.

В последна сметка обаче по-рано през днешния ден испанската федерация отсъди в интерес на Барса, само че единствено поради това, че от Леванте са закъснели с депозирането на тъжба. Според разпоредбите това е трябвало да се случи до 48 часа след края на съответния дуел.

“Въпросът не е дали сме били прави. Съдията по разногласието въобще не прегледа проблема, тъй като не е било спазено първото изискване в тази ситуация - апелът да бъде подаден в законовия срок”, разяснява представителят на Барселона Джосеп Вивес.

Levante's appeal rejected with regards to the fielding of an ineligible player in the last 16 of the Copa del Rey.

Barça will find out their quarter final opponents in the draw which starts at 5pm CET.https://t.co/j4JtHVPelm
— FC Barcelona (@FCBarcelona) January 18, 2019
“Ние имаме вяра, че сме били прави, само че и Леванте пази своя интерес и ние почитаме това”, сподели още Вивес.

От Леванте обаче ще апелират най-малко на две по-горни инстанции - пред Апелативната комисия и Спортния арбитражен съд. Решенията би трябвало да се вземат бързо, тъй като още през идната седмица стартират четвъртфиналите за Купата на Испания. Там каталунците, които завоюваха разногласието с общ резултат 4:2, се изправят против Севиля. " Жабчетата " се надяват да сменят " лос кулес " в тази двойка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР