В лагера на английския национален отбор по футбол смекчиха тона

...
В лагера на английския национален отбор по футбол смекчиха тона
Коментари Харесай

Англичаните дадоха заден ход – напълно вярват в правилата на УЕФА

В лагера на британския народен тим по футбол смекчиха тона по отношение на вероятно неспазване разпоредбите на УЕФА при демонстрация на расизъм.

Както е известно, по-рано тази седмица на Острова се появиха изявления на играчи на „ трите лъва ”, които възнамеряваха да изоставен терена в мачовете против Чехия и България, в случай че станат жертва на расистки викания.

Това провокира остра реакция от Българския футболен съюз в лицето на неговият президент Борислав Михайлов, който сезира УЕФА за „ тенденциозните мнения от страна на футболисти на британския народен тим ”. В последната си конференция селекционерът на Англия Гарет Саутейт и един от водачите в отбора Рахийм Стърлинг дадоха „ заден ход ” и оповестиха, че имат вяра в разпоредбите на УЕФА.

„ Преживяхме неприятна обстановка в Черна гора и искахме да стане ясно какво е допустимо да се случи при различен сходен случай в бъдеще. Разбира се, УЕФА има избран метод на деяние и ние би трябвало да имаме религия в него. Не се опитваме да създадем обстановка по никакъв метод. Далеч сме от това. Надяваме се, че през идващите 72 часа ще се приказва единствено за съответните два мача “, съобщи Саутгейт.

„ Мисля, че като тим не бяхме добре готови за това, което стана в Черна гора. Трябваше да знаем, че има избран протокол, по който се работи. В началото на седмицата имахме среща, на която Гарет ни изясни какъв е протоколът на УЕФА. Сега би трябвало да дадем късмет на УЕФА да поеме отговорност и да се оправи със обстановката. Към този миг имаме цялостно доверие на УЕФА “, сподели Стърлинг. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР