В КЗК има подадени жалби срещу процедурите за избор на

...
В КЗК има подадени жалби срещу процедурите за избор на
Коментари Харесай

Стефан Чайков: След 1 октомври може да има области без зимно почистване

В Комисия за защита на конкуренцията има подадени тъжби против процедурите за избор на реализатори на зимното разчистване на пътищата. Това заяви пред БНР инж. Стефан Чайков, ръководител на УС на Българската браншова камара " Пътища ". Той разгласи, че става дума за единични случаи, само че " тези области са под риск ".

По думите му обжалването може да се окаже съдбовно и след 1 октомври да има области, в които няма никакво поддържане, предизвести Чайков.

" Това, което не се споделя от служебния министър, е, че има тъжби – в това число против самите процедури. Там, където е повече от един претендент, е изцяло допустимо някой да остане неудовлетворен от решението за избор на реализатор. Много сме надалеч още от етапа на спокойствието. "

По тематиката с индексацията по договорите за строителство инж. Чайков изрази оптимизъм и вяра, че вятърът " духа в удобната посока " и методиката към този момент би следвало да мине през Министерския съвет след изтеклия интервал на публично разискване.

" Голяма част от обектите, които ще бъдат предмет на индексация, се финансират от оперативните стратегии. В оперативните стратегии има запас и Европейска комисия позволи да се финансират индексациите ", посочи Чайков и назова това " глътка въздух ", която ще даде опция да се спасят и довършат обекти, финансирани от европейските фондове, които са " безусловно в ступор сега ".

" Говори се от година и половина за неприятни практики, а фактически никой нищо не промени. Нито служебните два кабинета, предходните, нито постоянното държавно управление. Единственото, което се опитваха да реализират в постоянния кабинет, беше да унищожават българския пътно-строителен отрасъл ", разяснява Стефан Чайков в предаването " Преди всички ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР