В квартирите на украинските крадци са открити 118 000 долара,

...
В квартирите на украинските крадци са открити 118 000 долара,
Коментари Харесай

Потвърдено: Единият украински обирджия е с хуманитарен статут у нас

В квартирите на украинските крадци са открити 118 000 $, 40 000 евро, 20 000 лева.  и друга валута, както и златни бижута. Изключително богат е арсеналът от принадлежности, с които са били разбивани жилищата, заяви на брифинг шефът на полицията в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Единият украинец е на 37 година, а другият на 45 година, и двамата престъпно проявени и съдени в Украйна за голям брой закононарушения, измежду които обири в огромни размери. По-възрастният е със статут на непрекъснато пребиваващ -  с филантропичен статут и живее със фамилията си на свободен наем в Бургас. Другият е влизал и излизал от страната няколко пъти, като от няколко месеца бил на квартира в Несебър. 

Задържаните са се придвижвали с два автомобила с украински регистрации. Единият имал няколко излизания с едната от колите в посока Румъния. 

Опитните крадци са употребили ръкавици, автомобилът се оставял надалеч от мястото на обира и се придвижвали пешком, изясни комисар Калоянова.

Установено е, че част от откраднатите движимости и пари са укривани в дома на украинска гражданка. 

Срещу двамата арестувани са повдигнати обвинявания за тежки умишлени закононарушения, осъществени след прелиминарен сговор - обири в огромни размери, сподели районният прокурор на Бургас Мария Маркова. По това обвиняване законът планува до 15 години отнемане от независимост и конфискация на една втора от имуществото

Украинците са арестувани с разпореждане на прокуратурата до 72 часа. Внесено е искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР