В кв. Овча купел са най-големите инвестиции, които правим през

...
В кв. Овча купел са най-големите инвестиции, които правим през
Коментари Харесай

Фандъкова: Най-големите инвестиции от последните години са в Овча купел

В кв. " Овча купел " са най-големите вложения, които вършим през последните години. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на строителството на бул. " Президент Линкълн ", преасфалтирането и построяването на тротоари по ул. " Житница " и построяването на метростанция 15.

Тя уточни, че сега в квартала се построяват 4 км с четири метростанции от метрото на стойност 100 млн. евро и акцентира, че макар че първоначално не е имало обезпечено финансиране, е поела риска да обезпечи такова от общината. Впоследствие са били отпуснати средства по Оперативна програма " Транспорт " и по този начин съфинансирането е станало малко под 40 млн.

Фандъкова заяви, че структурата на метростанцията към този момент е построена, а сега текат довършителни действия и следва полагането на релсите. Станцията ще е с пет изхода. Предвижда се три от станциите да разполагат с буферни паркинги с потенциал по 200-240 автомобила. Наред със строителството на Метростанция 15 се построява и Метростанция 18 в " Горна баня ", където метрото ще прави връзка с влаковете за Перник.
 Ремонт затваря отчасти бул.
Ремонт затваря отчасти бул. " Президент Линкълн " до края на юни

Преместват се и две автобусни спирки в кв. " Овча купел "

Успоредно с това тече и реконструкцията на три огромни улици и булеварди в квартала.

Кметът уточни, че след градежа на метротунела бул. " Президент Линкълн " е отначало построен, като се чака секторът да бъде напълно приключен преди 15 септември.

Заедно с него се построява и новата улица " Централна " с пробив, която стартира преди месец и чакам при започване на идната година да бъде подготвена, сподели още Фандъкова. Предстои и възобновяване на ул. " Монтевидео ".

Тя добави, че в средата на 2020 година 4-те км от метрото би трябвало да бъдат изцяло приключени.

" Изцяло се обновява и ул. " Житница ", която години наред беше в извънредно положение. От едната й страна се построява и тротоар, какъвто до момента нямаше ", посочи още кметът.
 До края на годината потегля метрото от
До края на годината потегля метрото от " Красно село " до бул. " Владимир Вазов "

Поставят и преградни стени, които да защищават от произшествия

По нейни думи единствено за последните години в региона са били актуализирани над 10 км съществени улици и булеварди. Освен това са били приключени две учебни заведения и следва построяването на нова детска градина.

На въпрос за какво транспортният тунел при " Красно село " не работи, Фандъкова отговори, че това ще се случи, когато завърши работата по ул. " Житница ".

Тя изясни, че общината има съществени проблеми с отчуждаването и стигне ли се до такова, постоянно стартират правосъдни борби. Остана една къща, на чиято собственичка предоставихме общинско жилище, само че тя към момента няма предпочитание да излезе от къщата си, уточни кметът.
 Фандъкова даде обещание, че огромните поправки в София завършват до 15 септември
Фандъкова даде обещание, че огромните поправки в София завършват до 15 септември

Обявява решението си за локални избори при започване на септември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР