В курортен комплекс „Албена” затварят поетапно част от хотелите. Една

...
В курортен комплекс „Албена” затварят поетапно част от хотелите. Една
Коментари Харесай

Заради малкото туристи: Затварят поетапно част от хотелите в Албена

В курортен комплекс „ Албена” затварят поетапно част от хотелите. Една от главните аргументи е намаляващият брой туристи, откакто чартърните полети бяха прекратени, а Германия разгласи Северното Черноморие за рискова дестинация. През уикенда в курорта е имало над 8 000 туристи, а все още те са още по-малко, предава NOVA.
„ В момента работят 18 хотелски комплекса, има над 7000 посетители. Решихме да затворим един от хотелите поради спадащата претовареност, прекъсването на чартърните стратегии и по-кратките отпуски на гостите. Комплексът обаче работи, чакаме своите гости”, изясни зам.-директорът на „ Албена” Христо Пенев.
Хората, резервирали стаи в затворените хотели, ще бъдат пренасочвани към други. Предстои затварянето на още едно място за настаняване.
„ Разчитаме на румънски и немски пазар. Министърът на туризма даде ясна поръчка, че ще се договаря за унищожаване на карантината в Германия”, изясни Пенев.
В к.к. „ Албена” обаче се радват на уикенд туризъм. В събота и неделя плажовете са цялостни. Според Пенев повода за това са ниските цени на плажните такъми. Той е безапелационен, че загубите от пандемията могат единствено да бъдат понижени, само че не и обезщетени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР