В курорта "Св. св. Константин и Елена" започна годишната конференция

...
В курорта "Св. св. Константин и Елена" започна годишната конференция
Коментари Харесай

Край Варна стартира международна конференция за ядрена енергия

В курорта "Св. св. Константин и Елена " стартира годишната конференция с интернационално присъединяване "Ядрена сила за хората ".


В конференцията вземат участие нуклеарни специалисти от наши и интернационалните проучвателен, контролиращи и експлотационни организации, както и представители на бизнеса от България и чужбина. По време на сесиите ще бъде показана настояща информация по отношение на продължаването на употребата на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй ", извеждане от употреба на блоковете от 1-ви до 4-ти и дейностите за обезпечаване на нуклеарна сигурност.
6
Ще бъдат показани нови проучвания в региона на нуклеарната физика и радиоекологията. Лекари и медицински физици ще срещнат участниците с новости в радиологията и ядрената медицина. Ще бъде показана и активността на Агенцията за нуклеарно контролиране, която в продължение към този момент на 60 години управлява спазването и условията за безвредна употреба на нуклеарните уреди и радиационната отбрана на популацията и околната среда, написа "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР